Kyllä on kiukaalla ja kiukaalla saunanautinnossa todenperäisesti eroa. Kun jaloilla seisova korkeahko pyöreämallinen kiuas asennettiin ja termostaatti saatiin toimimaan, saimme elämämme ensimmäisen todellisen löylynautinnon tässä huoneistosaunassa. Seinään kiinnitetty entinen pikkukiuas antoi meille paremmasta tietämättömille kymmenet vuodet purevan kipakat ja kuivakiskoiset löylyt, jotka haihduttivat hikikarpalot kohta, jos niitä ehti puristua jostakin. Kiitos Harvian ihanan kiukaan, löyly on nyt lempeä ja pehmoinen, ja hiki suorastaan tulvahtaa iholle muutaman löylykauhallisen jälkeen. Eikös saunomisen perimmäinen tarkoitus olekin rentouttaa ja puhdistaa ja saada saunoja viipyilemään kiukaan suloisissa henkäilyissä…

  • Onnittelut! Tässä on teillä ihana palkinto remontin vaivojen jälkeen! Kuvaus on niin elävä, että lukija tuntee itsekin pääsevänsä löylynautintoon. Ainakin melkein.

    Kommentin jätti Annikki · torstaina 16. marraskuuta @ 09:05

  • Saa nähdä mitä yökylään tulevat lapset tykkää, he kun aina tahtovat saunoa pitkään Vaarilassa. Nautin myös pesuhuoneen ’sadesuihkusta’ kovasti.

    Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 16. marraskuuta @ 17:00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.