Otsikko eilisaamun lehdestä: Ylen uutistoimitus halveksii kulttuuriaiheita. Mari Koppinen se siinä perustelee huomioitaan aiheesta monen vuoden ajalta. Näinpä se on. Mitä muuta saisi uutisilta odottaa, kun katastrofia pukkaa joka puolelta, ja politiikan perunakattila kiehahtelee tuon tuostakin yli niin, ettei kaikkea ehdi tarpeeksi vatvoa ja vatuloida. Melkein mitään ei kulttuurista tietäisi, jos Ylen uutisvirran varassa olisi. Onneksi on Hesari. Ja muutama kulttuurilehdykkä. 

Koppinen suitsuttaa Ruotsin tv:n erillisille kulttuuriuutisille. Kun muutenkin moitiskellaan, että meillä kulttuurin kuluttajat ovat keski-ikäisiä ja vanhempia naisia – nuorisokulttuuri erikseen – kukapa muu niitä erillisisä kulttuuriuutisia katsoisi kuin se sama porukka. Kävisi vain niin, ettei edes pakollista ohikiitävää hetkeä tarvitsisi altistaa muuta aktiiviväkeä sivistyksen monimuotoisuudelle. Viihteellisyys näyttää olevan se argumentti, jolla ylitetään kulttuuriuutiskynnys. Pöyristyneenä sai taannoinkin katsella, miten tärkeäksi kulttuuripersoonaksi playboy-lehden perustajaukkeli puputyttöineen uutisten perusteella nousi kuoltuaan.

  • Esimerkiksi elokuun lopulla Senaatintorilla pidetty suuri tapahtuma Suomalainen messu ei ylittänyt uutiskynnystä näin itsenäisyyden juhlavuonna.

    Kommentin jätti Oili · lauantaina 7. lokakuuta @ 10:10

  • Oili, samaa ihmettelin. Vaikka tilaisuus oli yksityisen kristillisen tv-yhtiön tuottama (?) ja tallentama, olisi sitä voitu seurakuntien tiedotuksessa enemmän huomioida. En ollut paikalla, mutta löysin kuvatun ohjelman uusinnan vinkistä. Kristillistä näkökulmaa itsenäisen Suomen aikajanalle ei ole ollut liikaa esillä.

    Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 8. lokakuuta @ 10:26

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.