P6235261

Yhden yön juhannusmatkamme pääkohde oli Kultarannan puisto. Sinne pääsee perjantai-iltaisin ilman pääsymaksua ja opastettuja kierroksia eikä juhannusaattokaan tehnyt poikkeusta. Sää oli mitä parhain, aurinkoinen enimmän aikaa. Kävijöitä oli runsaasti, silti mahdollisuus edetä omaan tahtiin ja kuvata rauhassa. 

P6235222

P6235277

P6235268

P6235296

Kukkaistutukset ovat sykähdyttäviä väri-ilottelussaan, vanhat puut tuovat rauhaa ja puistossa on sekä pysyvää että vaihtuvaa taidetta. Keskialueen suihkuvesiaiheet ja pylväspergola sekä pylväshaavat antavat alueelle juhlavuutta, kuten kasvustoon piiloutuva jyhkeä graniittirakennuskin, jonka tornin huipulla liehuva valtion leijonalippu kertoi presidenttiparin olevan paikalla. Samasta syystä vartijoita oli runsaasti alueella tarkkailemassa, ettei kukaan eksynyt merkein kielletyille alueille. Ranta-alueella veden päällä odotti juhannuskokko, joka sytytettäisiin klo 23. Veden takana kalliolla puolestaan oli Naantalin juhannuskokko valmiina. Paikkakuntalaisen kertoman mukaan yöllä perinteisesti  huutoäänestetään kumpi kokko palaa kauniimmin.

*Turussa yöpyessämme vahvistui viime vuosien havainto, että on olemassa uusi kaupunkilaistunut sukupolvi, joka ei lähde maalle tai mökille juhannuksen viettoon. Hotellit ovat täynnä lapsiperheitä sekä ikäisiämme pariskuntia ja erilaiset tapahtumat vetävät väkeä. Moottoritietä oli leppoisaa ajella kotiin, sillä mökkiläisten paluuruuhka on vasta huomenna.

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.