Suunnittelen kesän reissuja kotimaassa. Tekee mieli liikahtaa kotoa. Tarpeeksi on jo päivystetty tässä erinäisten remonttisuunnitelmien vuoksi. Sitten aina unohtuu, jos onkin kotipihassa syreenin kukkatertut jo pitkällä, eipä kuulla jylhien järvien loiskintaa vielä toisaalla kotimaassa.

Kokemuksen patinoima perinnetieto kertoo, että kesäkuu ei hellesäitä tarjoa. Ajelusää saattaa siis olla miellyttävä, mutta ulkoaktiviteetit vaativat vielä kerrospukimia. Heinäkuustakaan ei ole takeita, lämmintä on jos on ollakseen, vaan on nähty rakeitakin. Kesän lämpimin kuukausi on  kotimaassa usein elokuu, kun pohjoisenkin järvet ovat jäistä luopuneet.  

Onni on elää tätä vaihetta, jossa on vapautta olla, tehdä tai lähteä, kun siltä tuntuu. Kesäsäät ovat kaikkien yhteistä jaettavaa sellaisenaan.

  • kotimaan matkailu on hieno juttu. tein viime viikola matkan vuosaareen. tunnelma siellä samantapainen kuin jossain lontoossa, jossa yhdistyvät eri kansakunnat ja yhteiskuntaluokat: paikalliset ja ulkomaalaiset, rikkaat ja köyhät. aurinkolahti oli erikoinen ilmestys ja luulenkin, että sillä on haluttu nostaa koko kaupunginosan mainetta. luksusasunnot kasvavat hiekkarannalla kuin viiden tähden hotellit. aurinkolahden parasta antia on puolen kilometrin pituinen kaunis ranta, jonka hiekassa on kiva kävellä paljain jaloin. tyhmää paikassa on vain se, ettei siellä ole yöpymismahdollisuutta, ellei juoni itseään arvoasuntoon yökylään.

    Kommentin jätti meri · perjantaina 2. kesäkuuta @ 17:06

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.