Politiikka on erilaisten yhteiselämän mallien ja järjestelmien markkinoimista kansalle. Tässä tarkoituksessa puolueet lupaavat aina vaalien alla yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Yhteiskunta olemme me. Odotamme, että poliitikkojen laatimat systeemit hoitavat kaiken, ja niin pistämme päämme vaalipensaaseen ja lupsahdamme uniimme takaisin. On oma syymme, jos emme valvo mihin veroeuromme valuvat ja mitä valitut nimissämme puuhaavat. Käytä äänioikeuttasi, voit valita vapaasti!

Kokoomuksen sotesopassa näyttää tällä hetkellä olevan tärkeintä yhtiöittää julkinen terveydenhoito ja tuoda yksityiset terveydenhoitoyritykset julkisen rinnalle kilpailemaan valtion rahoituksesta ja tuesta. Demaripuolue puolustaa julkisten sosiaali- ja terveyspalvelujen hoitoketjujen kehittämistä kuntien nykyistä isompien yhteenliittymien (aluekuntamalli) ja valtion rahoituksella. Palveluiden tuottajina voisi olla myös yksityisiä yrityksiä, mutta järjestelyvastuu ja valvonta olisi kuntaliittymillä. Keskusta on perinteisesti Suomen kaikkien pienten kuntien ystävä, mikä on hyvä muistaa nyt, kun valtakunnan hallitsemisessa sillä on hikiset paikat. Maakuntamallin toimivuus herättää epäilyksiä, mutta aikahan näyttää miten käy. Kristillisdemokraatit korostavat arvovalintoja, joiksi määritellään konservatiiviset perhearvot, uskonnonopetus kouluissa ja inhimillisyys kuntapolitiikassa. Sote-linjaukset jäävät hämäriksi, periaatteessa kaikki käy, kunhan kotihoidontukeen ei kosketa. Vasemmistoliitto haluaa sosiaali- ja terveyspalvelut maksuttomiksi kautta linjan ja kunnallisen päivähoito-oikeuden kaikille perheille. Koulutusleikkaukset on purettava. Tämä hoituisi veronkorotuksilla ja pääasiallisina maksajina olisivat tietysti rikkaat ja hyväosaiset. Ruotsalainen kansanpuolue korostaa inhimillisyyttä ja tasa-arvoa kuntapalveluissa. Sote-mallit ovat neuvoteltavissa, kunhan palvelut taataan asiakkaan äidinkielellä. Pohjoismainen yhteistyö korostuu. Vihreät puhuvat isolla äänellä koulutuksen puolesta ja arvostelevat leikkauksia. Korostetaan erityisesti lasten ja nuorten asioista huolehtimista, he ovat tulevaisuus. Tasa-arvon mallimaana Suomen on pidettävä huolta heikompiosaisista, myös turvapaikanhakijoista. Perussuomalaiset lupaavat kaikille jotain hyvää koituvan ja korostavat yhteistyötä. EU on edelleen ongelma, ja hallitsematon maahanmuutto torjuttava.

Näillä eväillä valitsin ääneni saajan tänään. Aion myös seurata mitä kunnassamme tapahtuu.  

  • Hienoa yhteiskunnallista aktiivisuutta blogissasi edelleen ! – Tästä voi helposti nähdä, ketä ainakaan et äänestänyt!😉

    Kommentin jätti annikki · perjantaina 31. maaliskuuta @ 23:05

  • Ei ole salaisuus kovin suuri, vai mitä! Aamun Hesarin paljastukset kuntavaaliehdokkaiden rikollisista toimista ja oikeusprosesseista alleviivaavat sitä mitä tarkoitin sanoessani: poliitikot (ja niiksi pyrkivät) ovat niin ihmisä kuin me äänestäjätkin.

    Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 1. huhtikuuta @ 11:35

  • Joo, Annikki, katsoin tarkemmin tekstiäni ja yllätys, yllätys, sieltähän puuttuu Keskusta! No se ei kyllä todista mitään muuta kuin, että muistirihmasto on siinä kohtaa solmussa! Pitääpä lisätä.

    Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 1. huhtikuuta @ 11:44

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.