Jos hyvässä puheessa pitäisi olla paatosta, eetosta ja logosta tasapainoisessa suhteessa kutakin, kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayahin puhe oli aika lähellä ihannetta. Studioyleisö oli johtohahmonsa vilpitöntä kannattajajoukkoa, jonka aplodit tukivat tuon tuostakin valoisasti ja lämpimästi puhuneen Essayahin poliittista evankeliumia. Kristillisdemokraatit näyttäytyvät selkeästi arvopuolueena, puheessa korostettiin erityisesti perhearvoja ja puhuttiin yhteiskunnan inhimillisyysvajeesta. Toimittaja Kirsi Heikell yritti moneen otteeseen saada Essayahin putoamaan ansaan kysymällä tasa-arvoisen avioliittolain mahdollistamista perhemalleista, kirkon avustamista turvapaikanhakijoista sekä puolueen ajamien uudistusten tarkoista aikamääristä tai tukisummista, mutta KD-pomo väisti taitavasti ansat ja pyrki avaamaan puolueen näkemystä laajemmin. Hyvästä väistelytaidosta seurasi, että moni asia jäi heikosti perustelluksi. Substanssiosaaminen laajemmin kuin perhepolitiikassa ja inhimillisten arvojen korostamisessa vaikutti hieman hataralta.  – Hyvä puhuja tentattuna tiukoilla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.