Kokoomuspomo Petteri Orpo arpoutui alkamaan kuntavaalien aatemarkkinoinnin television ajankohtaistoimituksen formaatilla. Myötämieliselle studioyleisölle kohdistettu puhe ei saanut kriittisessä ja poliitikkojen tyhjänkuuloisiin puheisiin kyrsiintyneessä tv-katsojassa aikaan erityisiä värähtelyjä. Esiintyjänä Orpo on hyväntahtoisen väritön, kiltti ja kiva, ketään loukkaamaton sujuva sananpyörittelijä. (En voinut estää mieleen tulevaa epäedullista vertailua Alexander Stubbin vaikuttavaan hahmoon loistavine tiivistyksineen.)  Tenttiosuudessa toimittaja Kirsi Heikell osoittautui hyvinkin teräväksi ja jaksoi tinkiä suoria vastauksia kysymyksiinsä. Kovin briljantisti Orpo ei tentistä selvinnyt, tuli vaikutelma, että valtakunnan asiat painoivat valtionvarainministerin hartioita niin raskaasti, että eläytyminen kuntalaisten murheisiin jäi pinnalliseksi.  – Ei yllättänyt.

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.