Aamulla alkaa hytisyttää. Mummo kokeilee haaleaa patteria, vilkaisee lämpötilamittaria, joka kertoo sisälämmön olevan piirun verran vähemmän kuin yleensä, ja pakkasen ulkona mukavissa lukemissa. Nyt ajattelee hän ääneen, hiven huolestusta siinä, että mikähän…ei kai….

Ukkopuoliso paranee välittömästi lehdenlukukuuroudestaan ja urahtaa…noh…joko se taas… Mummo ei tiedä mikähän se, mutta arvaahan tuon, koskapa Ukkopuoliso sinkoaa päivävaatteisiinsa ja lähtee ovesta kohti lämmönjakohuonetta taloyhtiön pihapiirissä.  

Pitkä tovi vierähtää. Sitten Ukkopuoliso sauhuaa sisälle ja takaisin ja selittää mennessään luuriin.  Mummo ymmärtää olla häiritsemättä Ukkonsa ajatuksen- ja muuta juoksua, joka selvästi askartelee tärkeämmässä asiassa kuin lauantaisiivouksen ja lakanoidenvaihdon parissa.

Välitöntä tapahtumaketjua merkittävämpi juttu valkenee Mummolle hiljalleen. Ukkopuolisolla on erinomainen kyky ottaa rennosti ja uppoutua Maailman Asioihin ja Kotimaan Politiikkaan. Mutta kun lähiplaneetalla alkaa tapahtua jotain, jossa Miestä tarvitaan, hän on toimen mies paikallaan. 

Hetken päästä putkistosta alkaa kuulua lupaavaa napsetta. Kyllä se siitä taas. Mummo epäilee nyt, että Ukkopuolisolla on jonkinasteista puutosta asioista, joissa Toimen Miestä tarvitaan. Kukapa haluaisi olla pelkkä apupoika jonkun mummon huushollissa.

 • Mutta ajatteleppa miestä jolla ei ole lämmönjakohuonetta tai toimivaa mieskroppaa. Olisko yksi syy mies-ihmisen pahoinvointiin. Tai jopa ettei jaksa ymmärtää naistaan.

  Kommentin jätti erakko · lauantaina 11. helmikuuta @ 15:20

 • Ajattelenhan minä. Mutta voihan olla jotain muuta, miksi voisi palaa – vaikka ihana koti ihanan metsälammen rannalla ja saari ja kota ja monta pulmaa ilman lämmönjakohuonetta, jotka vaativat Miehen ratkaisua ja tietoa ja kokemusta. Ja voihan olla, että on vaikka erityislämmin sydän, johon mahtuu monta maailman ja lähiplaneetan asiaa…

  Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 11. helmikuuta @ 17:15

 • Meillä asuu myös Tuommoinen Mies 🙂

  Kommentin jätti mm · sunnuntaina 12. helmikuuta @ 19:13

 • mm, eikö vain olekin ihanaa, kun joku osaa ja jaksaa. Mihin joutuisimmekaan ilman Toimen Miehiä maailmassa?

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 12. helmikuuta @ 20:14

 • Ihana juttu!

  Kommentin jätti Vallaton · maanantaina 13. helmikuuta @ 16:43

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.