Yllätyin, kun alueemme sairaala kutsuu jo tammikuun lopulla minut fysiatrian polille kenkkukoipineni. Olen hämmästynyt, että asia etenee näin vauhdikkaasti, kun lähete lähtee yksityiseltä ortopediltä eikä tk:n omalääkäriltä. Onko tämä siis tulevaisuutemme, eläkeläistoverit; kun valinnanvapaus tulee, on parasta valita yksityisen lääkäriketjun palvelut? Riittääkö eläke, jos valitsee yksityisen, eli tuleeko hintataso olemaan sama kuin kunnallisella puolella myös yleislääkäripalvelujen kohdalla? Jos nykyistä useampi valitsee sitten yksityisen, tuleeko sinne pitemmät jonotusajat ja sama tukkoisuus kuin terveyskeskussysteemissä on nyt? Niin, ja ovatko ne enää yksityisiäkään, kun ovat osa suurta aluepohjaista Sote-systeemiä?- Kyllä mietityttää.

  • Toteutuukohan tuo valinnanvapausperiaate, kun kokeilualueella asuinpaikassani yksityiset terveyspalvelut kieltäytyvät osallistumasta siihen. Hinta on liian alhainen eikä tuota yrityksille tarpeeksi voittoa.

    Kommentin jätti Annikki · lauantaina 14. tammikuuta @ 08:41

  • Niinkö teillä, tuota on moni epäillytkin, että saattaakin olla niin päin, että valitsija onkin yksityinen lääkäriasema, joka ei huoli asiakkaikseen niitä, joilla ei ole rahaa maksaa enemmän.
    Yleisimmin kaiketi kunnallisen rinnalla on toiminut yksi yksityinen lääkäripalveluasema paikkakuntaa kohti, paitsi tietysti isoissa kaupungeissa, joissa on useita.

    Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 14. tammikuuta @ 12:44

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.