P1034884

Oi uuden aamun ihanuutta: yöllä on satanut lunta! Pikkupiha on puhtaan valkeana, ja isolla pihalla Toinen oli kolannut jo ennen kuin edes heräsin.  Mieli on virkeämpi, sillä yöuni katkesi nyt vain kerran. Eilen olin ortopedin vastaanotolla ja sain sekä kahta lääkettä kenkkukoiven särkyyn että myös lähetteen fysiatrian poliklinikalle kivun syyn tutkimiseksi. – Miksi on näin, ihmettelen, että on aina lopulta mentävä yksityiselle lääkäriasemalle, että saisi oikeasti apua?

PS  Kuulin radiosta mielenkiintoisen keskustelun pahuudesta. Kirjailija, filosofi Torsti Lehtinen ja oikeuspsykiatri Allan Seppänen keskustelivat. Toimittaja oli ’Inhimillisestä tekijästä’ tuttu Sari Valto.

 • Eikö vaan olekin outoa, että yksityislekurilta saa useimmiten sen avun! Asiat eivät ole oikealla mallilla! Oletko kokeillut kipuun magnesium in -voidetta ja magnesium oil originaaliöljysuihketta!? Oikein hyvää uutta vuotta sinne teille kaikille!

  Kommentin jätti vilukissi · tiistaina 3. tammikuuta @ 14:46

 • Vilukissi
  Ken elää hän näkee tuoko soteuudistus mitään parannusta. Poliitikot ainakin nyt puhuvat siinä yhteydessä ’hoitoketjun katkeamattomuudesta’. Nykyään ainakin systeemi säästää rahojaan niin kauan, kunnes potilas on niin huonossa kunnossa, että hoitokulut kaksinkertaistuvat siitä, jos olisi hoidettu aikanaan.

  Magnesium on mulle ihan uusi juttu. Varmaan luontaistuotekaupasta saa?

  Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 3. tammikuuta @ 17:50

 • minullakin runsaasti lääkärikokemuksia viime vuodelta, ja parhaat ovat yksityiseltä puolelta. on ollut tilanteita, joissa lääkäri on antanut aikaa ja pitänyt kädestä kiinni. kivun hoidossa se on parasta tietämääni hoitoa. kiltillä kosketuksella on oma reitti iholta aivosaareen, ja kosketus on keskeinen osa kipureseptoreissa.

  lääkärin kohtisuora ja kuunteleva kohtaaminen rauhoittaa elimistön hälytysjärjestelmiä. stressihormonit vähenevät ja kivunsieto kasvaa. luottamuksen tunne lisääntyy ja olo paranee. valitettavasti tämä lohkaisee rahapussiin ison loven. huomaan sen silti olevan sen arvoista.

  Kommentin jätti meri · keskiviikkona 4. tammikuuta @ 21:37

 • Samoja kokemuksia ! Monimutkainen yhteyden saaminen terveyskeskukseen ja ensimmäinen kierros sairaanhoitajan kanssa, sitten lääkäriin pääsee, kun lääkäri. Täällä maalla ei lääkäriä ole joka päivä. Tilasin tietokoneella sunnuntai-iltana lääkärin maanantaiksi ja sain täsmäavun. Näin rahalla!

  Kommentin jätti paula halmisto · keskiviikkona 4. tammikuuta @ 23:32

 • Voi, kuinka totta tuo on. Meillä ja muualla. Ja ”Suomessa on maailman paras terveydenhoitojärjestelmä”, näin toistellaan. Yleisesti ottaen se varmaan pitää paikkansa, että järjestelmä on hyvä, mutta voi meitä eläkeläisiä, kun meitä on liikaa, niin kaikki muu ajaa ohitsemme.
  (Kiva, että onnistuit kommenttisi kanssa, se odotti hyväksyntää, siksi ei tullut heti näkyviin.)

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 5. tammikuuta @ 20:15

 • Meri
  Sellaisesta lääkäristä voi kai vain unelmoida, ei niitä juuri ole tullut vastaan. Minä olen kyllä aika sitkeä siirtämään lääkäriin menoa, mutta Toinen patistaa lopulta liikkeelle.
  Olen nyt katsonut tv-ykkösen 24 h pätkiä muistaakseni omien vaivojen keskellä, että tämä on moneen muuhun kohtaloon verrattuna pientä. Siedätän itseäni myös niin, että otan lääkkeen vain öiksi, etten väsyisi valvomisesta liikaa.
  Tänään pakotin itseni pienelle lenkille metsään, kun oli niin kaunista lumisateen jäljiltä. Käveleminen sattuu, mutta mieli virkistyy.

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 4. tammikuuta @ 23:55

 • Kiitos Vinkistä Ellinoora. Täytyypä etsiä Areenasta tuo keskustelu.

  Kuuntelin aiemmin Muistisairaan läheissitä tehdyn Sari Valton ohjelman ja täytyy sanoa, että oli kyllä hyvin tehty ohjelma ja ytimiin saakka koskettava. Niin tuttua ne kokemukset. Täytyy ihailla haastattelijaa ja haastateltavia, että he niin avoimesti pystyivät kertomaan niistä kokemuksista.

  Kommentin jätti mehtäsielu · maanantaina 9. tammikuuta @ 20:39

 • Toivottavasti se löytyy vielä. Aina ajankohtainen aihe.

  Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 10. tammikuuta @ 13:54

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.