PC034796

sytytän adventin kynttilät / ja luen bibliasta: / ”kunnes päivä sarastaa ja kointähti syttyy sydämissänne” / sarastus on jo lähellä / tähden valo jo matkalla / sydämestä sydämeen

 • joulun aikaan mieleen nousee ihan automaattisesti paljon muistoja koulusta. muistan hyvin joulujuhlia, niissä esiintyviä tonttuja ja jouluruokailuja. myös sylvian joululaulun, jonka sisältöä arvuuttelin lähinnä pateettisuuden, en sanojen, perusteella. ja hei, ne lahjaksi saadut paperipussit, joissa oli jauhoinen omena, paketti rusinoita ja kovin oudolta maistuva liian paksu ja liian vähän paistettu pipari!

  *

  muistan myös todistuksen jännittämisen ja juhlasalin hajun. muistan sen, miltä todistuskin haisi. siinä oli muovia ja kuulakärkikynää. todistus piti palauttaa opettajan kaappiin seuraavana vuonna. joulujuhlaa seurasi loma, johon liittyi muun muassa paljon lunta ja suklaata.

  *

  ehkäpä koulumuistojen herääminen johtuu adventtiajan aikaansaamasta tunneherkkyydestä sekä pienestä kuulaasta pakkasesta, joka täälläkin nyt vallitsee.

  Kommentin jätti meri · sunnuntaina 11. joulukuuta @ 15:48

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.