Tuntuuko sinusta kuten minusta, että toimittajan ammatti muistuttaa possun elämäntehtävää: tonkia maastoa karsinassa, joka kullekin on osoitettu temmellyskentäksi. Tarpeeksi kun tonkii aina jotain löytyy, ja possu kiljahtaa ilosta. Usein näyttää myös käyvän niin, että kun yksi jossain karsinassa kiljahtaa, sinne ryntäävät oitis kaikki muutkin, ja kuhina on valmis. Karsina käy ahtaaksi ja toinen toisensa saparoita järsitään, jos ei muuta enää löydy. Anteeksi tämä vertaus, joka tuli mieleen Prisma-studion lystikkäitä possuja katsellessa ja ärsyyntyneenä viime aikaisista uutis- ja ajankohtaistoimitusten samojen aiheiden järsimisestä.

Trump on jo pitkään ollut joka possun peruskauraa. Mies ei ole päässyt valtakautensa alkuunkaan, kun aprikoidaan joka päivä ketä se nyt sinne kabinettiinsa valitsee ja mitä sitten aikoo tehdä. Kotimaan olkikasasta joka possu löytää ainakin pääministerin, jonka edesottamuksia, sanomisia ja sanomatta jättämisiä pureksitaan aamusta iltaan kaikissa Ylen karsinoissa. Ja onhan tässä nyt tämä Gggnhm, joka aina uudestaan ja uudestaan löydetään olkikasasta kuin uusi peruna. Tuleeko vai ei. Voi ei, jos tulee, voi ei, jos ei.

Jossain tuonnempana elää hissukseen mökissänsä Miina, jota ei hetkauta pääkaupungin possujen kouhotus. Kansaneläke riittää vaatimattomaan elantoon, ja kissa pitää seuraa. Mikä on ollessa. Possu keksii kysyä mitä on Miina mieltä nykymeiningistä.  – Ee siitä mittään mieltä tarvihe olla, van suaphan tuota kysästä lämpimikseen.

  • Olipa hauska kuvaus! Tympii kuunnella intoa, jolla henkilöön liittyviä juttuja jatketaan ja jatketaan, vaikka olisi tärkeitä yhteisiä aiheita. Huolestuttaa se, että nämä kampanjat vievät viikoiksi ajan todellisten huolenaiheiden hoitamiselta.

    Kommentin jätti Annikki · perjantaina 2. joulukuuta @ 18:14

  • Eikö vain! Hallitus ministereineen yrittää parhaansa, koko ajan media pöyhii ja vatkaa jotain löytämäänsä ja ministerien pitäisi olla kommentoimassa heidän keitoksiaan. Kun ihminen saisi työrauhan. Ja viimeiseksi löytyi Ylen uutisten esimieheltä järjen hiven, mutta eikös kohta käännytty häntä vastaan. Olen ihan fed up tätä.

    Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 2. joulukuuta @ 19:53

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.