Kyllästymiseen asti ennakkoon mainostetun Ylen ykkösen lanseeraamaa rikossarjaa Sorjonen on nyt katsottu yhdessä  kolme osaa. Kolmannen jakson jälkeen vilkaisimme toisiimme kulmat koholla.  – Oikein ’nordic noiria’, hymähdin.  – No joo, hypetys on kyllä ollut melko aiheeton, murahti Toinen.  – Kun ei vain nouse lentoon eikä ota mukaan, lisään.

Mikä siinä on, että suomalaiset eivät osaa rikossarjoja? Onko vika rytmityksessä, näyttelijätyössä, roolituksessa vai kässärien kökköyskö vaivaa? Päähenkilö mutisee ja haroo päätään.  Tarina ei istu maisemaan, Lappeenranta jää kulissiksi, vaikka Luukkaansalmen silta ja Kaukaan tehtaan siluetti ovatkin komeita.

Pääkaupunkiseudun näyttelijäkaarti ei taivu luontevaan mie-sie-puheeseen. Mistä näitä näyttelijöitäkin tulee, jotka eivät osaa edes artikuloida niin, että puheesta saisi selvää. Onneksi ammattitaitoisiakin on mukana: Anu Sinisalo, Kristiina Halttu ja Janne Virtanen, esimerkiksi. Jos ei tämä tästä kummene, on palattava taas netflixiin.
 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.