Kansallismuseon Renesanssinäyttelyssä kävi eilen paljon väkeä ja muiden muassa myös kolme Leidiä. Olimme ensimmäistä kertaa koolla sitten toukokuun. Lipusta maksoin Museokortilla vain 5 euroa, muuten näyttelyn hinta on 11,00. Kuljeskelimme renesanssitaiteen osaston omaan tahtiin, mikä tarkoitti käytännössä sitä, että minä juutuin alkuhuoneissa tämän tästä taulun eteen meditoimaan ihmeen ihania värejä ja taidokasta sommittelua. Aikansa vallasväestä kertovat muotokuvatkin toki olivat hienoja, mutta eivät samalla tavalla pysäyttäneet äärelleen kuin alkuosan ikoniset taulut. Oli myös mielenkiintoista tutkia uusitun myymälän tarjontaa näyttelyn jälkeen. Voin lämpimästi suositella kahvilaakin, sen lounaspöydässä (10 eur) tarjottiin erittäin maukkaita kaalikääryleitä aidon perunamuussin ja tuoreiden puolukoiden kera. Salaattipöytä oli harvinaisen monipuolinen ja jälkiruuaksi sai tietysti kahvia. 

Asema-aukiolla pysähdyimme toviksi kukin ja kynttilöin merkitylle mielenosoituksen uhrin muistopaikalle. Tässä tapauksessa väkivallan uhrin surullinen ja valitettava kuolema tuotti hyvää: ihmiset joutuvat ottamaan kantaa ääriliikkeiden toimintaan ja siihen liittyvään väkivaltaan – tiedostamaan ja tunnistamaan piilevän vihan.

 • Hieno näyttely tosiaan. Raamatulliset aiheet tauluissa huokuivat lämpöä ja valoisuutta, yhdessä taulussa Jeesus-lapsi oli esitetty tummaihoisena.
  Muotokuvat oli enimmäkseen miehistä, korkeita virkamiehiä, hyvinvoivan näköisiä. Olipa siellä yksi runoijan muotokuva – laiha olemus. Ehkä silloinkin runoilija ei tienannut paljon, laiha kukkaro taitaa nykyrunoilijallakin olla.

  Kauppa oli suurentunut valtavaksi tilaksi, entinen pieni oli mielestäni kodikkaampi.
  Kahvila ihan ok.

  Kommentin jätti Tuula-mummo · keskiviikkona 12. lokakuuta @ 22:18

 • Jännää, että huomasit sen runoilijan, jota minä en taas ollenkaan!
  Kyllä vanha taide, on arvonsa säilyttänyt kaiken modernin, ajallemme tyypillisen shokeeraamaan pyrkivän monimuotoisuuden rinnalla.

  PS. Kiva, että pääsit voitolle tuosta kommentteja tutkivasta ’roskasiivilästä’. Oleellista on mennä järjestyksessä muuten, ja vasta viimeksi näpätä I’m not a robot ja sen jälkeen Lähetä.

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 12. lokakuuta @ 22:47

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.