P6053809

Tänään kuulimme viimein varmistuksen, että ostaja perääntyy kaupasta. Taloyhtiön vuosien takaisella yhtiöjärjestyksen muutoksella vastuu kosteusremonteista on huoneiston haltijalla. Toisin sanoen me haetaan remonttilainaa ja maksetaan kaikki. Elämä hankaloituu remontin ajaksi, tiedetään, mutta on selvitty ennenkin.

Asiaintilan varmistuttua piiloon paenneet pikku tontut ovat huokaisseet helpotuksesta ja palanneet paikoilleen. Lasten ja isovanhempien valokuvat ovat taas hellästi katseltavina. Liikuskelemme tutuissa huoneissa kuin kotonamme. Sytyttelen kynttilöitä ja takkatulta pimeneviin iltoihin. Elämä jatkuu.

  • Ymmärrän tunteen. Minä liikuskelen nyt rivitaloasunnossa kuin kylässä, kun kaikki henkilökohtainen on siirretty piiloon. Täytyy pitää valmiutta, että joku haluaisi tulla nopeastikin katsomaan. Näyttää kuitenkin siltä, ettei tämä mene helpolla kaupaksi, jos ollenkaan. Ostajia on hyvin vähän liikkeellä ja heilläkin oma myymättä. Meillä oli Espoossa kosteusvahinko, kun sitä asuntoa myytiin ja itse jouduimme kaiken maksamaan, vaikka ei mitään erityistä pykälää omavastuusta ollut.

    Kommentin jätti Annikki · torstaina 29. syyskuuta @ 11:10

  • Meillä tämä piilotusvaihe kesti toukokuusta tänne asti. Tuntuu siltä, että kaupan peruuntuminen ei harmita, jos jokin, niin edessä olevan remonttivaiheen käytännön hankaluudet. Kun pesuhuoneessa myllätään, ei pääse suihkuun eikä voi pestä pyykkiä. Toisaalta samalla pesuhuone ’pesee kasvonsa’ kun rakenteita korjataan. Ehkä asuntoa on myöhemmin helpompi myydäkin. Vanha rivari on vanha ja pitkäaikaisena kotina siihen liittyy tunteita.

    Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 29. syyskuuta @ 11:52

  • Kyllä kylppäriremontti varmasti parantaa myyntiarvoa. Jos ostatte ajan mittaan apua ja palveluja, ei teidän ehkä tarvitse muuttaakaan.

    Kommentin jätti Annikki · lauantaina 1. lokakuuta @ 08:06

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.