Satelee.

Taloyhtiön kunnokkaat miehet levittelivät talkoohengessä eilen kivituhkaa pihakäytäville. Me olimme lähdössä kotoa toisaalle. Niinpä se nykyään on, ettei ole pyhäistä vapaata ihmisillä, korkeintaan jouluna. Kaikki muut entisvanhaiset pyhäpäivät palvelevat ihmisen työtä, kulutusta ja huvittelunhalua. Onneksi sentään meilläkin talon ns. viralliset  talkoot järjestetään syksyin keväin lauantaipäivänä. Siihen kuuluu päätteeksi myös sosiaalinen aspekti, eli makkaran grillaus  oluen kera. Olen huono tässä sosiaalisen kanssakäymisen lajissa. Asumisen alkuvuosina pyysin, että juomavalikoimaan sisällytettäisiin myös kivennäisvettä. Hankintavastaavat unohtivat ne säännönmukaisesti. Opettelin juomaan olutta makkaran kanssa, mutta porukkajuomingeissa en pitkään viihdy. Nykyään olen jo vapauttanut itseni sekä talkoista että sen sosiaalisesta aspektista.

Eilinen lätkämatsi Slovakiaa vastaan sujui taas MM-alkupelien perussysteemillä.  Suomen joukkueella on hyvä peruskunto ja se pyrkii pelaamaan kurinalaista jääkiekkoa. Vastustajana on milloin minkin maan mailanhuiskijoita, jotka parhaansa mukaan sotkevat kuvioitamme. Niinpä peli on ajoittain yhtä hurlumheitä laidasta laitaan. Kun vastustaja alkaa väsähtää omaan nokkeluuteensa, Suomi-pojat takovat voittomaalit. Huomenna tulee vastustajaksi oikeita pelimiehiä. Tulee hikinen taistelu jokaikisestä maalista – ja parhaassa tapauksessa kaunista jääkiekkoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.