Ritaripoika käy alakoulun ekaluokkaa. Hän on utelias ja tiedonhaluinen poika. Kun kysyn häneltä yhteisen iltamme ruokapöydässä mitä uutta hän tänään oppi koulussa, surullisen usein hän vastaa, ettei mitään mitä ei olisi jo tiennyt. Kerran hän sanoi alkuvuodesta: jotkut siellä opettelevat vielä lukemista. – Mitä toiset tekevät sillä aikaa? – Lueskellaan itseksemme jotakin tai tehdään läksyjä. Läksyjä on, mutta poika on yleensä tehnyt ne ja lisätehtävät jo jollain tunnilla, jolloin ope tahkoaa osan kanssa laskemista tai lukemista. Viime viikolla hän kysyi raamatusta. Hän oli aikansa kuluksi seurannut toisten uskontotuntia lasin takaa ja nähnyt opettajan kirjoittavan taululle sanan raamattu. Mitenkä käy Murusen, joka jo nyt tapailee lukemista ja on hurjan kekseliäs ja kiinnostunut kaikista uusista asioista mitä kuulee ja näkee?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.