P3189014

toissailtana näin elämässäni ensimmäisen kerran revontulia. on kerrottu, että poikkeuksellisesti tänä talvena on nähty revontulia myös eteläisimmässä Suomessa, jopa pääkaupunkiseudulla. toinen meistä huomasi valoilmiön ja kutsui katsomaan. pohjoisella taivaalla oli suunnattomia himmeästi eri värisiä valopilareita, joita katsellessa tuli juhlallinen olo. ikkunan jääkiteiden monimuotoisuutta ihmetellessä taas tajuaa talvisen luonnon kauneuden pienet hurmaavat yksityiskohdat.

  • ihmisen pitää asua toisella puolella maapalloa ennen kuin hän ymmärtää, miten tiukasti talvi sisältyy suomalaiseen minuuteen. vietin muutaman talven kaukana suomesta ja kaipasin pimeyttä, kylmyyttä, jäätä ja metsää. oivalsin, että talvisesta luonnosta saa mahtavan näyttämön. kulissit, rekvisiitta ja tehosteet ovat valmiina – tähdet tuikkivat, revontulet loimuavat, puut humisevat, lumi narskuu.

    Kommentin jätti meri · sunnuntaina 17. tammikuuta @ 10:31

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.