Tänään oli se ihmeellisen ihana päivä, kun kävin viimeisen sovitun fysioterapiakäynnin. – Mitä kuuluu nyt, kysyi Anu, joka minua on luotsannut läpi syksyn mustien kipukuukausien. – Kävelen normaalisti! Nukun heräilemättä yöt ilman särkylääkettä! Olen elossa!

Hän tarkisti liikeradat, neuvoi muutaman uuden liikkeen, käsitteli lonkankiertäjän kivuliaan kohdan ja kehotti päivittäisille kävelyille. Olen oikein odottanut hänen kehotustaan, sillä aikaisemmista kävelyjen yrityksistä on seurannut vielä särky-yö.  

Täysin kivutonta ei elämä silti ole, olkapää muistuttaa itsestään pukiessa ja riisuessa. Voimistelutan sitä itse saamieni vinkkien mukaan. Hiljalleen senkin liikerata paranee. Olen oppinut: ei pidä luovuttaa eikä kiirehtiä – hiljaa hyvä tulee.

 • Onnittelen! Elämä elpyy, kun kipu lievittyy tai lakkaa. Minä olen hakenut apua jäsenkorjauksesta ja saanutkin sitä.

  Kommentin jätti Annikki · torstaina 14. tammikuuta @ 16:28

 • Tuo jäsenkorjaus. Hiushoitajani antoi puhelinnumeron, josta saattaisin saada apua täällä olkapäävaivaan. Kyseinen hieroja on perehtynyt kuulemma jäsenkorjaukseen. Ehkäpä kokeilen sitä, jos olisi apua. Luin apteekin infolehdestä, että nivelvaivoihin voidaan nykyisin käyttää paitsi kortisoni- myös hyaaluronaattipistoksia. Siihen tarvittaisiin taas lääkäri.

  Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 15. tammikuuta @ 11:14

 • Mukava kuulla, että kipusi ovat hävinneet ja saat nukuttua ilman särkyjä. Tiedän, millaisia nivelkivut ovat ja kuinka ne voivat vaikeuttaa elämää. Kipujen poistuminen avaa elämän jälleen uudella tavalla.

  Itsellä kivut ovat pysyneet poissa oikean liikunnan avulla, kuntoutan itseäni vesiliikunnalla. Ihana tunne, kun kipu ei ole päällimmäisenä mielessä koko ajan, vaikka flunssa parhaillaan kurmuuttaa minua. Mutta se menee aikanaan ohitse.

  Kauniita kevättalvenpäiviä sinulle.

  Kommentin jätti Nainen kuvastimessa · sunnuntaina 17. tammikuuta @ 09:40

 • Flussako kurmuuttaa, olen odottanutkin jo seuraavaa kuvakertomustasi…
  Sekin on rohkaisevaa kuulla, että nivelongelmista huolimatta pääset luontoon, metsäretkille ja jaat niistä kumpuavaa hyvää oloa muillekin. Tuot toivoa ja iloa!

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 17. tammikuuta @ 09:59

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.