Ylen Teemalla on esitetty syksyn aikana kaksi kautta hienosta ranskalaisesta tv-sarjasta Tapahtukoon sinun tahtosi. Se on aikalaistarina katolisen kirkon pappisseminaarilaisista, joiden kamppailua kutsumuksensa kanssa opiskeluaikana ja vasta valmistuneina kirkon työntekijöinä sarja kuvaa aidosti ja pieteetillä. Sarja koskettaa syvästi  kirkon sisäpiirien valtataistelua, paavin asemaa Vatikaanissa, kirkon taloudellisia ongelmia ja eettisiä ongelmia, joita vanhoilliset pyrkivät piilottamaan.

Minulle sarjan seuraaminen on ollut äärettömän kiintoisaa ja terapeuttista. Väitän, että näin syvällistä ja hienosti toteutettua kuvausta aidon hengellisen kutsumuksen ja kirkon valtarakenteiden ristiriidasta ei ole tehty aiemmin. Sarjan toteutus antaa toivoa vanhoillisen ja luutuneen kirkon uudistumisesta nuorten työntekijöidensä mukana. – Sarjan kaksi kautta  uusitaan Teemalla 28.12. alkaen ja kolmas kausi on nähtävissä Yle Areenassa. 

  • Katsoin jokaisen jakson. Kiitos, että kerrot uusinnoista. Yritän katsoa ne Teemalta. Pidin sarjan tapahtumista, sympaattisista henkilöistä ja kauniista ranskankielestä.Taidan olla sarjaan edelleen koukussa.

    Kommentin jätti Simpukka · perjantaina 18. joulukuuta @ 10:20

  • Myös minä nautin kovasti siitä, että kuulin kauniisti puhuttua ranskaa (ja italiaakin), joita olen joskus opiskellut. Niin englantivoittoista on tv:n elokuvatarjonta, että voi vain ilahtua kuullessaan muita eurooppalaisia kieliä. Ensi vuonna alkaa tv:ssä myös espanjalainen sarja, jonka juonikuvio tosin ei lupaa kovin antoisia hetkiä, mutta ainakin siinä puhutaan aitoa espanjaa.

    Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 18. joulukuuta @ 18:08

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.