Kuva LuontoPortin sivustolta

Istumme sunnuntaiaterialla ikkunan ääressä, kun huomioni kiinnittyy pihavaahteran rungolla häärivään pikkuiseen lintuun. Sen vatsa on valkoinen ja selkä puun rungon värinen, ruskean ja harmaan kirjava. Huomioni herätti linnun tapa tutkia runkoa järjestelmällisesti puoleen väliin, sitten se pudottautuu äkisti alas ja aloittaa saman vikkelän kiipeilemisen. LuontoPortin sivustolta laji oli helppo tunnistaa liikkumistapansa perusteella: puukiipijä. Mitenkään erityisen harvinainen se ei Etelä-Suomessa ole, mutta pihassamme tuota en ole nähnyt aiemmin. Lajin  muuttoaika on normaalisti syys-lokakuussa, mutta tämä yksilö ainakin on myöhästynyt lähdössä ja tuuminee, että tarkeneehan täälläkin.

 • Puukiipijä on kaunis lintu ja sen liikkumistapa puunrungolla on tavattoman hauska ja mielenkiintoinen. Hienon havainnon teit ruokapöydän äärestä!

  Itse olen lintua nähnyt silloin tällöin retkilläni, mutta kuvaan en sitä ole saanut. Pysähdyn kyllä aina sen nähdessäni katsomaan sen touhuja.

  Hyvää joulunalusaikaa sinulle.

  Kommentin jätti Nainen kuvastimessa · lauantaina 19. joulukuuta @ 16:59

 • Katselen keittiön ikkunasta aterioilla usein ketä omassa pikku pihassa liikkuu. Tämän erikoinen liikkumistapa puunrungolla kiinnitti heti huomion. Talitiaiset, sinitiaiset ja varpuset ovat tavallisimmat talvella, joskus myös punatulkku ja näin lämpimässä joulukuussa yhä mustarastaskin. Ja orava loikkii oksalta aidalle monta kertaa päivässä, kurkistelee usein ikkunasta sisäänkin, veitikka.
  Hyvää joulunodotusta sinullekin.

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 20. joulukuuta @ 11:47

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.