PA153247

Naapuri on silloin tällöin huomautellut pihavaahteramme oksasta, joka ulottuu heidän terassinsa ylle. Varmaan he saavat osansa myös värikkäistä syyslehdistä, mutta niistä ei ole sanottu haittaa olevan. Tällä viikolla Toinen haki tikapuut ja sahasi kolme alinta oksaa. Minä pitelin osallistuakseni tikapuita ja lohtuhalasin puuta itkusilmin jälkeen päin. Jonakin kauheana päivänä ne kaatavat koko puun, kun emme enää asu täällä.

Ei ole kaupunkipihan puilla vanhuuden turvaa eikä ihmisellä ikuista nuoruutta. Kun muutimme tähän pihaan, molemmat puumme olivat pikku taimia. Niistä näemme ajan merkit.

  • ellinoora

    ymmärrän itkusilmäsi ja symppaan!

    maailman kahdeksas ihme: puu. puussa ei ole mitään liikaa, siitä puu pitää itse huolen. esimerkiksi lehti on vihreä siksi, kun puu ottaa 95 prosenttia sinisestä ja punaisesta valon aallonpituudesta. lehdet osaavat muuttaa asentoaan, jos auringon valoa on tulossa liikaa. puun vuosirytmi osaa sopeutua arktisiin olosuhteisiin. puu tukee lukematonta määrää ja muotoa pienelämää, se puhdistaa ilmaa ja vettä eikä aiheuta ongelmajätettä.

    Kommentin jätti meri · sunnuntaina 18. lokakuuta @ 19:16

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.