Aamuteen jälkeen otin sauvat ja kännykän. Tänään kävelen kolme kilometriä, oli miten oli, ajattelin. Ilma oli niin suloisen pehmeä ja lämmin. Jalka muistuttelee, mutta nautin leppeästä aamusta metsäpolulla.

Olen ollut kotona viitisen minuuttia, kun salama räsähti, ukkonen äityi reuhastamaan täysillä ja vyörytti pilvipalvelujen vesivarastot alas. Hyvä ajoitus kävelyllä.  Suihkun jälkeen aamun lehti.

Kokeilin, miten uutukaisella keraamisella pannulla kypsyy kananpojan paistileike. Erinomaisen hyvin.  Seuraksi kesäkurpitsaviipaleita ja halloumijuustoa sekä keitettyä basmatiriisiä ja salaattia.

Iltapäivällä Netflixin Narcos-sarjan 1.kauden jaksot saatiin loppuun. Olemme seuranneet todenperäistä kertomusta huumekartellien verisistä valtataisteluista Kolumbiassa. Siinä on valjennut totaalinen pahuuden valtakunta, jolle mikään oikeuden puolella oleva taho, hallitus, armeija, poliisi eikä diplomatia näytä mahtavan mitään. Joka taholla on niitä, jotka ovat ostettavissa. Pahinta on se, että tämä ei ole fiktiota. Tämä tapahtuu.

Iltatee on päivän rauhainen päätös. On aika katsoa uutiset, joita on hallinnut toista viikkoa jatkuva pakolaisten tulva. Suomalaiset palkansaajat osoittavat mieltään hallituksen toimista. Meillä elämä tuntuu olevan kiinni saavutettujen etujen nipistyksistä samaan aikaan, kun terroria ja sotaa pakenevat ihmisten laumat etsivät turvallista maankolkkaa, mihin päänsä kallistaa.

Tajuan kirkkaasti eläväni historiaa.

  • Ehkä tuo sää kuvaa hyvin nykytilannetta. Luulen että tämä on vasta alkua. Tuntuu, ettei osa suomalaisista edelleenkään usko eikä näe. Vai olenko itse täysin ymmärtämätön mutta minun mielestä ei perjantain kaltaisilla toimilla tätä maata rakenneta.

    Kommentin jätti mehtäsielu · lauantaina 19. syyskuuta @ 14:25

  • Mehtäsielu,
    ajattelen demokratian olevan sitä, että saa olla hallitsevien poliittisien ryhmien asioiden hoidosta eri mieltä. Tavallaan vaalit ovat aina myöhässä: kampanjoissa luvataan paljon hyvää ja kaunista, mutta kun vastuun arki koittaa, eletään jo toisia aikoja eivätkä keinot tai resurssit ehkä riitäkään siihen mitä tuli luvattua eikä aina siihenkään vähän ajan kuluttua, mitä hallitusohjelmaan kirjattiin. Pitäisi olla sekä vastuullisilla valtaa pitävillä että vastuullisella oppositiolla joustavuutta ja tilanteen tajua. Kansalaisenkin pitäisi ymmärtää, ettei ole helppoa toimia oikein ja tasapuolisesti. Itsekkyys ja omista eduista kiinni pitäminen sekä joustamaton hallinto on meidät vienyt tähän jamaan.

    Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 19. syyskuuta @ 19:03

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.