Pissismummolasta taasen, päivää. Se tuppaa oleen täällä taas, yhtä coolina ja arvaamattomin säin kuin aina. Siis toi mittumaari, ei Mummo. Tai no okei, Mummoki. Mitä tulee perinneosastoon: avotulen teko on varmuuden vuoksi kielletty paloturvallisuussyistä muualle paitsi saunan kiukaan alle (jos siellä siis on tulipesä eikä sähkönappuloita). Ja juuei, seittemänsortin luonnonkukkia ei parane kaupunkilaisen ainakaan mennä keräämään, jos ei ole satavarma, mikä laji on rauhoitettu tai muuten myrkyllinen. Siniristilipun saa vetää salkoon, jos on salko ja jos on lippu. Sehän niin mieltä nostattaa, kun se sitten märkänä roikkuu salkoa vasten. Löylytystä kaipaava ei saa mennä mistä tahansa vastaksia taittelemaan tai vihdaksiakaan, paras on läimiä vaikka paksulla froteepyyhkeellä, jos ei muuten löylyt missään tunnu. Pissismummo ei ota kantaa sauna- ja muuhun juomapuoleen, kukin tehköön niin kuin kehtaa ja kyllähän joku aina kehtaa. Ja vaikkei perinnejuhannusta sais viettääkseen, jäähän vielä mahdollisuus viettää jussii muumipeikkosten tapaan. Aina jostain sen verran ruohoa löytyy, vai mitä. Ja kaik takit pääl tarkenee, jonsei muuten. Riemuitkaa!

Pään painaa  ruohikolle hän, ja oikoo jalkojans, ei jaksa pohdiskella hän, tahtoo olla vain ja lueskella, lauleskella,  ottaa taikka jättää, miten vaan, siis olla luonnostaan ja aloillaan.

*Näin Tovea mukailee Pissismummo ja toivoo hän, et itikkaat pitäis kans muumijuhannusta.

  • Teilläkin on ollut reissuja ja remonttia – sekä kotiinpaluita. Jersey matkavalintana oli kiinnostava. Se on pikemminkin tullut tutuksen pankeistaan, mutta nyt tuli esiin paljon muuta.

    Joskus tuntuu ihan helpottavaltakin se, että viimeisella matkalle ei tarvitse pakata….

    Kommentin jätti mm · torstaina 18. kesäkuuta @ 19:55

  • Niin, eikä ottaa mitään mukaan, saa mennä check pointista taskut tyhjinä ja toivoa, ettei hälyttimet piippaa…
    Hyvää juhannusta, mm.

    Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 18. kesäkuuta @ 23:30

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.