Paluupäivä lähenee. Aamiaisella pohdimme mitä tekisimme tänään. Toinen käy tietokonehuoneessa tutkimassa kotimaan uutisia, minä selailen kohde-esitteitä ja poimin niistä Jerseyn kasvitieteellisen puutarhan Samareksessa. Sinne! Paikkaan näyttää pääsevän helposti bussilla 1A kerran tunnissa. Sonnustaudumme matkaan. Keskustan bussiasemalla on moderni meininki. Sähköinen opastaulu kertoo, että kyseinen bussi lähtee viiden minuutin päästä laiturista D, liitymme jonoon ja pian istumme täpö täydessä autossa. Bussin sisällä reittiopastin on pimeänä, kysymme kuskilta kauanko matka kestää (10 min, hän sanoo) ja yritämme kurkkia ikkunoista kadunvarsiopasteita. Joku takana istuva paikallinen herra vahvistaa ystävällisesti, että olemme jäämässä oikealla pysäkillä pois.

Tulemme Paratiisiin. Aika katoaa, kaikki muu unohtuu, on vain loputtomasti viehättäviä hiekkakäytäviä, upeita puita, kukkivia pensaita, muureilla rönsyäviä ruusuja, kukkia kukkia kukkia. Alueella on nautinto vaellella kiireettä, tutkia mihin mikäkin polku johtaa. On Water Garden, Herb Garden, Arboretum ja Japanilainen puutarha. Erään polun päässä on hevosten laidun, toisaalla aasin ja muulin, muuan polku johtaa lammaslaitumelle. Kahvila tarjoaa välipalaksi voileipiä, salaattiannoksia, leivonnaisia – ja vaeltelu jatkuu. Väkeä on liikkeellä, mutta tungosta ei ole, sää on mainio: viileää, auringonhuntu paratiisin yllä. Japanilainen puutarha on kauimpana, saamme olla siellä pitkän aikaa ihan kahdestaan. Harmonia on syvä ja rikkoutumaton. Tänne tahtoisin jäädä…

bussipysäkit on numeroitu ja merkitty kapeaan katuun

bussipysäkit on numeroitu ja merkitty kapeaan katuun

P5222726

P5222717

iiris!

iiris!

callat

callat

P5222703

P5222681

vanha plataani

itkupaju

itkupaju

makoisaa jerseynperunaa kasvaa

makoisaa jerseynperunaa kasvaa

Japanese Garden

Japanese Garden

tänne tahtoisin jäädä...

tänne tahtoisin jäädä…

Illastamme hotellin italialaisravintolassa tyytyväisinä päiväämme. Laukut pakataan valmiiksi, sillä heti aamiaisen jälkeen on lähtö kentälle. Vielä nukahtamisen rajamailla kuulen huoneen avonaisesta ikkunasta vaimeina St. Lukas’in kirkon kellot.

***

 • Jersey on varmasti todella kiinnostava matkakohde. Samaten tuo kuviesi puutarha, siellä voisi oleskella vaikka kuinka pitkään kauniita kasveja tutkien ja tunnelmasta nauttien.

  Kommentin jätti Nainen kuvastimessa · sunnuntaina 14. kesäkuuta @ 14:51

 • Viihdyn todella puutarhoissa ja puistoissa ihan vain katsellen, ei tarvitse tietää kasvien ja kukkien nimiäkään välttämättä. Kauneus on ihmeellisesti sielua ruokkivaa. – Hyvää juhannusta sinulle.

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 18. kesäkuuta @ 23:41

 • Kiitos mielenkiintoisesta matka raportista. Lueskelen sitä saattokodissa läheiseni vierellä.

  Kommentin jätti ansku · lauantaina 20. kesäkuuta @ 20:03

 • Sydämen rauhaa ja valoa sinulle sinne!

  Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 22. kesäkuuta @ 18:16

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.