Otsikon alle voisi kirjoittaa lisää vaaleista, miksikäs ei, mutta tässä ei nyt ole kyse siitä. Melodraama, joka voisi olla esimerkiksi liioittelevan tunteellista elokuvaa, voi olla muutakin. Tänään olimme kuulemassa melodraamaa Svartsjukans nätter, jota esittivät kaupunkimme omat ammattimuusikot: viulisti, sellisti ja pianisti yhdessä lausujan ja laulajan kanssa. Teoksen säveltäjä on kansallinen monumentaalihahmo, Sibelius, jonka varhaisteoksesta on kyse. Yltiöromanttinen lausuntaosuus on kansallisrunoilija Runebergin tekstiä, ja sopraano laulaa komeaa sanatonta sävelkaarta.

Keravallakin vietetään Sibelius-viikkoa. Kaupunki on yksi Sibeliuksen elämänkaaren etappeja ja haluaa tietenkin myös muistaa juhlavuoden päähenkilöä. Konsertteja on useita eri puolilla kaupunkia. Kulttuurikävely Wanhan pappilan pihalta Mattilan tilan pihalle Sibelius-hahmoisen näyttelijän johdolla tarjoaa kurkistuksen Sibeliuksen henkilöhistoriaan, johon molemmat paikat liittyvät. Juhlaviikon pääkonsertti on sunnuntaina kaupungin nimikkosalissa. Toivoin aikoinaan häälahjaksi Sibeliuksen musiikkia. Häätilaisuudessa soitti ystävämuusikko  Romanssin. Omat suosikkini ovat yhä myös neljäs sinfonia ja Tuonelan joutsen Sibeliuksen Lemminkäinen-sarjasta.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.