On tuullut puuskaillen. Kuolleet lehdet ja katkenneet oksat ovat tanssineet kaduilla, ihmiset pitäneet kiinni hatustaan ja helmoistaan. Mainosstandit kaatuilleet kauppojen edustalla, ja vaalimainokset lennelleet sinne tänne. Jossakin on taas katkennut puita ja sähkölaitteet koomassa.

Kävin antamassa ääneni. Numero meni kyllä arpomiseksi. Nykyään tulee kerta kerralta vaikeammaksi löytää ehdokasta, jonka tuntisi tai edes tietäisi kelpo ihmiseksi edustamaan päättäjistössä sitä porukkaa, jonka aatemaailma tuntuu omalta. Reunaehtoni: naisehdokas; nuorehko ja hyvin koulutettu. Epäilyttävä: ehdokas, jonka ainoa meriitti on julkisuus missä mielessä tahansa; joka on vaihtanut puoluetta; joka on jo eläkeputkessa. Vaalikoneesta ei ollut apua, se tarjosi kahta miesehdokasta. Ihan hyviä heppuja ehkä mutta koska kun.

Illalla syvennyin ihmettelemään Ruotsin kuninkaallisten hohdokasta elämää kolmansien hääjuhlien kynnyksellä. Kyllä on vaivalloista elää demokratiassa. Kuninkaallista hoviväkeä ei tarvitse äänestää, saa vain ihailla.

 • Sinä jo ehdit. Toivon mukaan tänään minäkin.

  Vaalikoneista. Olen tällä kertaa kurkistellut mahdollistani monen vaalikoneen avulla. Tällä kertaa ihmettelen lähinnä niitä, jotka eivät nousekaan mielipiteillään topteniini. Olisin luullut. Nuo puoleen vaihtajat eivät minuakaan kiinnosta, etenkään sellaiset, jotka vaihtavat puoluetta heti vaalien jälkeen.

  Kommentin jätti mm · torstaina 9. huhtikuuta @ 07:21

 • Katselin myös muutamia videohaastatteluista. Ovathan ne paljastavampia kuin naamakuvan kylkeen muotoiltu monen hyvän ja kaiken kauniin esittely. Sekään ei minua haitannut, jos ehdokas oli eri mieltä kuin porukkansa virallinen linja joissakin asioissa. En minäkään ajattele kaikesta tismalleen niin kuin ehdokkaani puolue. Demokratia on likiarvojen iloista vilinää.

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 9. huhtikuuta @ 12:40

 • Tuo viimeinen lauseesi oli niiiiin hauska, että oli pakko tulla siitä kiittämään.

  Kommentin jätti mm · sunnuntaina 12. huhtikuuta @ 18:51

 • Eikö vain olekin hauskaa – siis meillä ihailijoilla, mutta kovastihan hekin tekevät omaa ’työtään’ eli edustavat monarkiaa. Ei ole helppoa olla alituisen ihailun kohteenakaan, arvelen.

  Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 13. huhtikuuta @ 11:05

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.