Itämaan tietäjät matkalla seimelle, niin loppiaisen kristillisen sanoman lapsena opin. Näinä aikoina media ei siitä puhu, vain alennusmyynnit ja menneen vuoden tilastot kiinnostavat. itäisiltä mailta kuullaan ahdistavia uutisia kadonneista ja pudonneista lentokoneista, jatkuvan sodan ja hävityksen tuhoamista kansoista, mereen hukkuvista pakolaisista…

vielä tänään katselen joulun seimiasetelmaa, joka pian korjataan taas vuodeksi komeron ylähyllylle. tänään siihen paistaa aurinko hetken aikaa. se kertoo keväästä, joka tulee. talvi ei ole ikuinen. ei mikään talvi.

  • Ellinoora, onpa sinulla tosi kiehtova ja kaunis seimiastelma. Ihastuttavia nuo puiden syiden muodot siinä. Jollain on ollut tosi taitavat kädet. Blogisi on kuin joulukalenteri, joka tekee matkan advetista loppiaiseen päivän kerrallaan. Siihen voi sitten palata uudelleen seuraavinakin vuosina, ja tarkistaa, millaisissa tunnelmissa mikäkin päivä otettiin vastaan vuonna 2014 – 2015. Minua kiinnostaisi se, millä tavoin olet säilyttänyt joulukorttisi. Ihastelin niitä kovasti ja tunnistin kaipuun sinisiin sävyihin. Tuolla aiemmin siihen kaipuuseen sain lääkitystä, kun ihailin sinisävyisiä joulukorttejasi. Kiitos monista ajatuksista, tunteita herättävistä hetkistä, jatkakaamme matkaa päivä kerrallaan.

    Kommentin jätti mehtäsielu · maanantaina 5. tammikuuta @ 20:25

  • Öljypuusta käsityönä tehty seimi henkilöineen ja eläimineen on valmistettu Israelissa. Olin pitkään etsinyt pientä seimiasetelmaa kotiin, mutta en pitänyt katolisista versioista. Tämä löytyi Sacrumista, kirkon hankintakeskuksesta v. 2002.
    Minä olen hiukan korttihullu ihminen, kieltämättä, säilytän rakkaimmat ja kauneimmat korttilaatikossa, joka on jo aivan täynnä, niinpä poistan nykyään vanhimmasta päästä entisiä, jos haluan lisätä kokoelmaan viime vuosina tulleita.
    Armorikasta ajanlaskun vuotta 2015 sinulle Mehtäsieluinen ystävä.

    Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 6. tammikuuta @ 19:16

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.