jouluun kuuluu paljon rekvisiittaa, joka saattaa jäädä edustamaan juhlaa. jossain perinteiden taustalla kuultaa hiljaisena myös juhlan syvempi, kristillinen merkitys: ihmiseksi tulleen Jumalan Pojan syntymän muisto. vanhemmat kokevat voimakkaasti, mitä lapsen syntymä merkitsee. uudelleen sen syntymäilon saavat kokea isovanhemmat lapsenlapsissaan.

lapsenmielistä, herkkää jouluiloa kaikille lukijoille!

  • Olemme vuosia viettäneet sukujoulua kodissamme. Nyt Esikoinen perheineen valmisti meille muillekin joulun. Oli hauska huomata, miten lapsenlapset tarvitsivat jouluunsa monia samoja elementteijä – ja samoja ruokiakin kuin meillä, Nyt siis jo kolmas polvi teki italiansalaattia je leipoi torttuja. Aattona käytiin aattohartaudesssa, jossa oli Miniän vuoro palvella meitä.
    Hyvää uutta vuotta teidänkin perheellenne.

    Kommentin jätti mm · perjantaina 26. joulukuuta @ 10:33

  • Ihan samoja tunnelmia ja aatoksia meilläkin, Maija! Sienisalaattia kinkun kanssa ja hedelmäsalaattia jälkiruuaksi oli Esikoisen pöydässä niin kuin aina kotona. Ja Pikkuritari kehui kilvan isänsä kanssa mummelin taatelikakkua…

    Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 27. joulukuuta @ 13:22

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.