pipareja paistellessa joulun laulut tulevat mieleen sieltä täältä, yksi kerrallaan, hyräilyttävät hetkisen, jättävät jälkeensä lämpimän henkäyksen. eniten ne, joissa on lapsia ja enkeleitä ja rauhan sanoja, mutta veikkaan, että vielä jossain vaiheessa kaivan youtubesta ne rokkiversiot ja omasta levyhyllyköstä perheen muinaissuosikki-lp:n, jossa laulavat nyt jo isoäidin ikään ehtineet tai poissaolevat ’tähdet’, Brita, Laila ja Vieno…

  • koska maailma kieppuu enemmistön mieltymysten mukaan, yksinäinen asiantuntija kärsii. parhaillaan suomessa soivat vuorotellen parikymmentä suosituinta joululaulua. niitä renkutetaan jatkuvasti, ja esittäjät rääkkäävät joulua lauluissaan ja tekevät siitä kaikenlaista sillisalaattia.

    lopuista iso osa onkin sitten melkein tai kokonaan unhoon painuneita. niiden joukossa on ihanuuksia. esimerkiksi selim palmgrenin ’ja neitsyt pikku poijuttansa’ on niin herkullista kuultavaa että kyyneleet tulevat silmiin.

    Kommentin jätti meri · perjantaina 19. joulukuuta @ 23:37

  • Sunnuntaina kirkossamme lauletaan ’kauneimpia’, luulen, että olen siellä joukossa minäkin. Eikä ikinä arvaa, mikä niistä siellä lauletuista tällä kertaa puhuttelee. Oi, Palmgren on kaunis, ehkä vähän suruinen, kuten suomalaiset usein. Minun favoriittini on Taas kaikki kauniit muistot…
    Yllätyin itse vuosia sitten, kun ensi kerran kuulin rokkiversioita tutuista joululauuista, en pitänyt pahana. Mutta markettien kulkusten kilinä on yhtä tuskaa.

    Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 20. joulukuuta @ 18:53

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.