Saanen sanoa: anarkismi on yhteiskunnan syöpä, normaalisti toimivan solukon keskellä piileksivä villi ja pahanlaatuinen kasvain. Vaikka yhteiskunta eliminoisi sen, viesti on jo lähtenyt ja nostaa päätään kohta toisaalla. Ei sillä ole muuta tarkoitusta kuin häiriköidä, sekoittaa elämän järjestys. Itseään tiedostamattoman, harhaisen ilmiön tavoin se oikeuttaa pahantahtoisen ja vallanhaluisen päämääränsä: suistaa elämä raiteiltaan. Mitään tuhon jälkeistä päämäärää tai vaihtoehtoista tulevaisuutta ei ole. Mielenosoitus, rikkominen, pommi. Utoya.

  • ellinoora

    kun näin tv-uutisissa uutisen näistä luokkaretkeläisistä, ajattelin välittömästi, että historian roskatynnöri saa taas lisää väkeä.

    Kommentin jätti meri · perjantaina 12. joulukuuta @ 22:05

  • Meri, mietin tuota sanaakin. Olen kasvanut maaseudulla kuusten käpyjen katveessa, aika impivaaralaisessa ja homogeenisessa yhteisössä. Luokkatietoisuutta ei aikuisten puheissa ollut ja Ne-vastaan-Me -ajattelu oli vierasta. Olen jotenkin jäänyt sinne tässä asiassa. Tietoisuus on lisääntynyt, kun olen pääkaupunkiseudulla koko aikuisen elämäni töitä tehnyt ja vastaan on tullut Heitä sekä Meitä, mutta kenenkään joukkoihin en ole liittynyt. Ovatko nämä luokkatietoiset nuoret samoja, jotka taistelevat tasa-arvoisen yhteiskunnan puolesta tyyliin’pää poikki jokaiselta, joka on minua ylempänä’?

    Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 13. joulukuuta @ 13:40

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.