Hoplaa! Pissismummolasta päivää, piiitkästä aikaa. Niinpä on meinaan kuu kierähtänyt, viikko vierähtänyt ja päivät päälletysten pinoutuneet siitä kun viimeksi kuulitten Mummon ja Poikakaverin edesottamuksista.  Ovatten pitäneet matalaa rohviilia, kuten Pissismummon Ikimuori sanois jos eläis.

Nytpä tuumasi Mummo, että marraskuu on sopiva aika ilmotella ittestään. Etteivät luule Mummon peräti koomaantuneen. (Sitä on liikkeellä, koomaa, vasitenkin marraskuussa ja formulakuskien maailmassa.) Mummo luki aamun aviisista, että ruotsalaiset ovat taas voittaneet meitin. Ovat kehitelleet paremmat piparit joulukseen. Juuei, nyt kyllä kaikki ostamaan. Onhan se aitoa pohjoismaista laatujoulua mussutella tanskalaista antibioottikinkkua, norjalaista lohikalaa ja jälkiruuaksi aitosuomalaista presidenttikahvia ruåtsalaisten piparkakkujen kera. Jo vain.

Pissismummo katteli Kaupunkissa käydessään hitaasti naisihmistä, joka oli parkkeerattu lasikoppiin istumaan ilkosillaan. Marraskuussa! Joku siinä ei oikein ollut kohillaan, ihan kuin olis naama ja sääret olleet eri vuosikymmeniltä ja taiteilijalle jääny kesähelteet joteski päälle.  – Mitä se tuo tuossa kykkii, Mummo ääneen ihmettelemään. Ohikulkija oli, että tarkotusta ei moni tiedä, mutta kyllä tuo tuossa enempi tienaa ku romanialaismummo Lasipalatsin nurkalla.

Poikakaveri innostu kovasti jostain Slushista. Siellä kuulemma kohistaan uusista ideoista, joilla saatais talouselämän pyörät pyörimään. Ne kun ovat juuttuneet jo toissa marraskuussa loskaan. Vissiin se onki se Talouselämä, mikä on koomassa, tuumi Mummo.

  • Piti selaillessa pysähtyä. Marraskooma on hyvä ja sopiva sana. MInulle se tarkoittaa sitä, että kello kolme ihmettelee, että mitenkäs se ilta on jo alkanut ja puoli neljä ihmettelee sitä, että eikö kello olekaan vielä kuusi ja kello neljä ihmettelee sitä, että eikö kello ole vieläkään kuusi jne…

    Nyt paistaa aurinko tuossa pihalla ja heti huomaa, ettei marraskooma ole tullutkaan vielä tänään vierailulle 🙂

    Kommentin jätti mm · torstaina 4. joulukuuta @ 14:43

  • mm, toi on just tärkeintä kooman keskellä: huomata se hetki, kun aurinko tulee esiin! Saimme sentöään marraskuun puolellakin pienen pilkistyksen ja joulukuu alkoi heti valoisammissa merkeissä. Hyvää adventtia sinulle ja esikunnallesi!

    Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 5. joulukuuta @ 14:55

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.