Reiska petraa vauhtia, eilen, neljäntenä remonttipäivänä ovikello soi tasan 8:00. Kokoilin vielä viimeisiä tarvikkeita reppuuni ja päivitin blogin eilisen osalta. Sitten huikkasimme Reiskalle heiheit ja painuimme sateenvarjon suojissa autolle. Evakkoretki suuntautui tällä kertaa Järvenpäähän, jonka kirjaston lukusali avataan yhdeksältä.

Kirjasto naapurissa on laaja, mutta lukusali on luvalla sanoen koko Keski-Uudenmaan pienin ja epäviihtyisin. Lukutilan pöydät ovat likaisenharmaat ja riveissä kuin koululuokassa. (Ilmankos täällä kaikki lukijat olivat miehiä.) Ovensuunurkassa oli pieni ympyrä pehmustettuja, mutta kulahtaneita ja epämukavia tuoleja. Siellä oli sentään yksi nainen aikakauslehteä selaamassa. Toinen tutkaili Tietoturvaa ja Digikameraa. Minä selailin tällä kertaa kulttuurilehtiä, joita oli ihan kohtuullinen valikoima. Jopa Tuli ja Savu löytyi.

Olin vihjaillut Toiselle, että alakerrassa on taidemuseokin, jonka hieno näyttely Eero Järnefeltin ja Venny Soldan-Brofeldtin suosituimmista teoksista on vielä sunnuntaihin asti avoinna. Toinen ei innostunut, totesi vain: Alan saada tarpeekseni evakkoretkistä. Johon minä: Niinpä, minä sain jo eilen tarpeekseni. Jäken Wanhan apteekintalon viihtyisä kahvila oli kadonnut ja paikalle oli muutama kuukausi sitten avattu tummanpuhuvasti sisustettu ravintola Huvila. Niinpä välipalan sijasta söin tukevan maalaissalaatin ja Toinen annoksen silakkapihvejä.

Varhainen herätys tuntui. Ajelimme Rantatietä ja Tuusulan kauniita sivuteitä, kun huomasimme rauhallisen venesatamarannan, jossa oli vain torkkuvia soutuveneitä kymmenittäin. Sinne! Auton takapenkillä oli tyyny ja punainen huopakin. Ojentausin vaakasuoraan ja nukahdin samantien. Toinen jäi kuuntelemaan autoradion uutismutinaa. Rannassa oli nukkuessani käynyt nainen koiransa kanssa. Mitä lie miettinyt huuruikkunaisesta autosta lehtipuiden katveessa.

Kotiuduimme sopivasti kahden jälkeen. Reiska keräsi jo roskia listoitettuaan ovenpielet valmiiksi, ja suoriutui siitä tiehensä. Illalla istuimme Musiikkitalossa kuuntelemassa Elina Vähälän tulkintaa Alban Bergin viulukonsertosta ja Mahlerin upeaa viidettä sinfoniaa. 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.