Rakastan syksyä! Rakastan ihanan kirpeitä aamuja, vähitellen värittyviä puita ja pensaita, satonsa kypsyttäneitä peltoaukeita, metsän kylläistä tuoksua. Tietenkin ikävöin hetkittäin kesän kukkia ja perhosia, lintujen laulua ja pienten iloa apilanurmella. Vaan niin on kuin Saarnaaja sen sanoo Kirjassa: aikansa  on joka asialla taivaan alla.

Olen tyytyväinen, että helteiden loputtua sain taas puhtia itseni hoitamiseen. Kolmesti viikossa vien läpi selkää kuntouttavan varttitunnin jumppaohjelman venytyksineen kotona. Mitä ihminen muuta voi, jos koko ajan saa pelätä, mikä taas selättää.

Posti toi pirteän puolukkakortin Lapin tuntureilla vaeltavalta ystävältä. Muistin siitä, että pian on aika ostaa torilta puolukoita, survoa osa raakana puolukkapuuroja varten ja keittää osasta hilloa talvisia uuniruokia piristämään. Sittenpä onkin marjasadot osaltamme säilötty.

Saderyöpyt raikastavat kaupungin tuon tuostakin. Tuuli tuivertelee puita, pihlajakujat punertuvat. Koululaiset ovat jo ilmaantuneet reppuineen ja pyörineen liikenteeseen. Ja pian alkaa aikuisväki hyörintänsä opistojen  iltakursseilla. Ihmisten vapaa-aika siirtyy terasseilta ja rannoilta seinien sisälle.
Elokuu, eloisan elämän kuu.

  • Virkistävää, kun joku muukin nauttii syksyn tulosta. Monet ovat surkeina, kun kesä käy kohti loppuaan, kun minusta se on vain mukavaa. Vuodenaikojen vaihtelu on piristävää, aikansa kutakin. Lisäksi koen syksyn tullen oloni entistä energisemmäksi, viileys antaa lisävirtaa.

    Kaunista syksyn odotusta Ellinoora!

    Kommentin jätti Nainen kuvastimessa · sunnuntaina 24. elokuuta @ 07:58

  • Kullakin vuodenajalla on omat kiehtovat piirteensä, mutta syksyssä todella on energiaa! Kaunista syysaikaa Sinullekin!

    Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 24. elokuuta @ 14:03

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.