Vähiin on käyneet yö- ja muut pakkaset, tuumii Pissismummo täälä.  Hyvin tarkenee, hellettä piisaa ja huhhellettä! Mummokin on jo luopunut villapöksyistään ja huopikkaista. Raitilla polkee hän pyörällään kesämekon helmat hulmuten ja kypäripäin. Vaan yksi seikka on Pissismummoa alkanut ankarasti ihmetyttää. Että moni (mies)ihminen näin kuumalla vielä jaksaa juosta. Jos kirmaisikin vain soma nuorimies hikihelmi solisluun sulokuopassa matkalla mieskuntonsa huipulle. Mutta kun ikämiehiäkin näkee hölkkäämässä verkkopaidoissaan tuskainen irvistys harmaalla naamallaan ja tikkukintut lenkotellen. Noinko nuo yrittävät elvyttää nuoruuden harrastustaan vai kuvittelevatko peräti juoksevansa Viikatemiestä pakoon? Senhän tietää miten siinä käy: Punaisenristin pillit pian soivat.

Pissismummo tietää. Juuei, että olisi itse kuunaan juoksemisesta piitannut. Aina on hän kerkinyt kävelymeiningillä tai jos kiireempi on ollut, velosipedillä on Mummo pannut menoksi sateessa sekä paisteessa. Vaan yksi jumalainen voima on sentään saanut Mummonkin juoksemaan, Pojantytär Maailmanvalloittaja 3 vee, joka nykyään ITE päättää mihin suuntaan tahtoo.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.