Istuttiin leffakerhon näytännössä kahdensadan muun kanssa lauantaina. Illan paras kohta on se hetki, kun valot himmenevät, yleisö hiljenee ja valkokangas hehkuu himmeästi pimeässä eikä vielä tiedä mihin elokuvan tarina vie. Emme enää ole kokoelma toisilleen tuntemattomia yksilöitä, vaan kollektiivinen katsomo, jossa kaikki katsovat samaan suuntaan odottaen hetkeä, jolloin tarina alkaa.

”Kerron sinulle kaiken on kotimainen elokuva, jonka ohjasi ja käsikirjoitti Simo Halinen. Hän käyttää paljon lähikuvaa, mikä vaatii paljon päänäyttelijöiltä. Leea Klemola ja Peter Franzén selviävät haasteesta loistavasti. Klemola esittää koskettavasti transsukupuolista Maaritia, perheenisää, joka on muuntautunut naiseksi, joka on lapsesta asti tuntenut olevansakin. Naisena hän tutustuu Samiin, joka on hakeutunut terapiaan avio-ongelmiensa vuoksi. Päähenkilöt uskoutuvat toisilleen, kokevat molemmin puolista ymmärrystä ja hyväksyntää. Maarit rakastuu Samiin, tämäkin kiinnostuu. Maaritin suhde teini-ikäiseen tyttäreensä on exvaimon toimesta katkaistu, mutta rakentuu salaa hiljalleen uudestaan. Elokuva avaa monenlaisia ihmissuhteita ja niiden sisäisiä sekä ulkopuolelta tulevia jännitteitä. Tarina on niin rakennettu, että katsojan empatia on Maaritin puolella. Loppuratkaisu jätetään hienosti avoimeksi. – Moni mieskin katsomossa pyyhki silmiään elokuvan loppumusiikin soidessa.

PS. Klemola sai parhaan naispääosan Jussin tästä roolistaan.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.