Toivotin tuttavalle hyvää adventtia viikonloppuostoksilla kaupassa ohimennen tavatessamme. Näin hämmennyksen hänen katseessaan. Viettävätkö ihmiset enää adventtia, mietin. Enkä nyt ajatellut adventin hengellistä sisältöä, ihan vain perinteitä, hoosiannakirkkoa, adventtikynttelikköjä neljälle valkealle kynttilälle.

Hoosiannasta kerrotaan tehdyn moderni versio, jota en ole vielä kuullut, mutta josta arvattavasti on siivottu pois Daavidin poika ja Herran nimi. Huomisaamuna se vanha versio taas lauletaan seisten kirkoissa.

Sytytän ensimmäisen valkoisen kynttelikössä. Sen vierellä on hennosti punertavia valkeita tulppaaneja lasimaljassa. Saunan jälkeen joimme glögiä. Katselen pihaan sytytettyä lyhtyä ja Toisen ripustamaa valonauhaa katajan uumilla. Hyvää Adventtia kaikille!

  • Teillä on kotona kaunis Adventin aika! Kovin yleistä se ei liene, mutta olen kuullut sanottavan valolaitteita adventtivaloiksi jouluvalojen sijasta ja olen itsekin alkanut sanoa niin. Se tuo adventinajan esille valona pimeän keskellä. Täälläpäin myös kirkko täyttyy Hoosiannan veisaajista.

    Kommentin jätti annikki · sunnuntaina 1. joulukuuta @ 18:40

  • Täynnä oli pikkukaupunkimme (n. 32000 asukasta) kirkkokin, noin 700 veisaajaa ja lapsikuoro. Luulenpa että yli 200 vuotta vanha Hoosianna-hymni, virsi n:o 1, pitää pintansa uusia versioita pitempään.

    Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 2. joulukuuta @ 09:27

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.