Sain jostain päähäni omituisen ajatuksen kohta herätessä: pitäisi kirjoittaa yksi päivä elämästä muistiin. Taisin kuvitella, että kirjaisin tapahtuvaa pitkin päivää, hetki hetkeltä. On keskiviikko, kello näyttää 19:04 nyt, kun kirjoitan ensimmäisen rivin. Mihin tämä päivä sujahti? Mitä siitä tähän kaapii?

Kuuntelen, kun Perkiömäen kopla soittaa jazzia. Musiikki on sillä tavalla mietiskelevää ja kiemuroivaa kuin ajatus. Tänään pestyn ikkunan takana hämärtyy hiljalleen.  Maljakossa hehkuu punainen kukka, jonka sain yllättäen eilen ihmiseltä, jolle olin avuksi vuosia sitten. Joitakin asioita näköjään muistaa vuosien takaakin.  

Ystävä soitti äsken. Ihmetteli mihin päivät kuluvat, aina on jotain, ei ehdi kaikkea mitä haluaisi. Siis sitä samaa kuin minäkin juuri nyt ihmettelen. Ilahduin hänestä. Olin ajatellut eilen tai toissa päivänä viimeksi soittamista hänelle, mutta enpä saanut aikaan. Kerroimme puolin ja toisin missä mennään. Lopuksi hän puhui sisäisen levollisuuden ikävästä. Niin paljon on menemisiä, tulemisia ja tekemisiä. Semmoistako elämä yhä on, hän sanoi ja kuulosti pettyneeltä itseensä.

Vielä aamutakissa olin, kun tiskikoneen tuntumassa kohdattiin Toiseni kanssa, ja minä sanoin, että halataanko. Hän ilahtui, levitti kätensä ja otti syliin. Tunsin lämmön, että olemme olemassa toisillemme.    

  • Hassua! Minulla oli nimittäin aivan sama ajatus tänä aamuna. Että jos kirjaisi kaiken, mitä yhden päivän aikana teen ja mitä tapahtuu. Ketä se kiinnostaisi, ehkä antropologia satojen vuosien päästä. Nouseekohan tämä näistä eläkeläisten onnellisuustutkimuksista, että siis kuvaisi mistä se eläkeläisen onni koostuu?

    Kommentin jätti Annikki · perjantaina 27. syyskuuta @ 16:37

  • Ollaan siis samoilla aaltopituuksilla! Niinpä, ketäpä kiinnostaa, mutta kun se on aitoa elämää, sillä on ainakin se hetkellinen arvo. Ei kaiken tarvitse olla ikuista ja laajasti merkityksellistä. Onnellisuus on yksi näkökulma arkeen, muitakin on. Jostain syystä tuo aikaansaamisen kulma nyt tunkesi mulla tähän. Minua kiinnostaisi sinun arkesi!

    Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 27. syyskuuta @ 18:43

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.