Maaliskuu oli jumalaisen kirkkaita tähtiöitä, lämpimiä aurinkopäiviä. Valon määrä ihan häikäisee, nostaa mielialaa, parantaa tautiset, kutsuu liikkeelle. Kotijärvemme jäällä on pyhinä liukunut väkeä mustanaan, suksin, luistimin ja hankiliitäjin. Muutamana aamuyönä on jo mustarastas vihellellyt. Se on kevään laulajista taitavin näillä main. 

Mökkijärvensä jäällä ja hangilla oli Esikoisen pesue saanut ihanasti auringonväriä naamaan. Pikkuritari kuuluu hiihtäneen pääsiäislomalla yhteensä kymmenen kilometriä. Oivallinen saavutus nelivuotiaalle, oikein Mummelin ja Vaarinkin olo ylpeydestä kohenee. Kuopus ja Nuorikko kutsuivat meitä lammasaterialle ja voi kun olikin hyvää pitkään haudutettu karé bataattimuhennoksen kera ja kahvin kanssa maistui Nuorikon taiteilema rahkakakku.    

Nyt loppuu kolo-olo! Lukupinossa ei ole enää yhtään kirjaa ja pääsiäiseksi hankitut elokuvat on katsottu. Tämä tietää reipasta kävelyretkeä kirjastoon. Paluumatkalla on asiaa kauppaankin. Toinen vei jo aamulla ajopelin keväthuoltoon. Kotona hyrisee pyykkikone, ja kynnet syyhyävät ikkunanpesuun iltapäivän lämpimillä. Kevättä tupaan! Arjen iloa!

 

  • Kylläpä onkin ollut ahkera hiihtäjä! Harvana vuonna Etelä-Suomessa enää huhtikuussa saa hiihtää, mutta tänä vuonna kannattaa nauttia.
    Tunnut selkeästi kevät ihmiseltä, minua taas tämän valon määrä rasittaa ja voisin hyvin viettää muutaman viikon tässä vaiheessa vuotta jossain kolossa lukemalla hyviä kirjoja piilossa valolta ja kirkkaudelta. Onneksi meitä on moneen junaan!

    Kommentin jätti Sari · keskiviikkona 3. huhtikuuta @ 09:00

  • Olen tajunnut, että kevätvalo voi olla monelle myös raastavaa aikaa. Luonnon muutokset vaikuttavat meihin eri tavalla ja erilaisella intensiteetillä. Ehkä se onkin niin, että ne meistä, jotka valoa rakastavat, kokevat loppuvuoden pimeät kuukaudet vastaavasti raskaampina. Entinen työtoverini sanoi aina marraskuulla: haluaisin mennä talviunille!

    Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 3. huhtikuuta @ 10:04

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.