Yst. Sosiaalineuvos sanoo, että unien tutkiminen on hömppää ja että eivät unet mitään merkitse. Hänen mukaansa unet ovat lottoarvottu kooste ihmisen aivojen muistijäljistä. Niinhän asia onkin –  mutta onneksi ei pelkästään niin. Kiinnostavaa esimerkiksi  on, miksi juuri nyt arpoutuu tämmöinen kooste ja miksi se tuntui semmoiselta unessa ja tämmöiseltä herättyä. Unen tarjoamat symbolit tai metaforat sisältävät tutkijalle merkityksiä, jotka voivat antaa jotain tärkeää juuri nyt meneillään olevaan tai tulevaan elämässä.

Olen matkalla Koreassa. Olen ostanut jostain pikku putiikista väljän puseron, jossa on himmeät värit.  Löytööni tyytyväisenä lähden putiikista. Kävelen ostoksineni katua ja äkkiä näen kauempana pienen, erittäin kauniin ja sopusuhtaisen kokoisen buddhalaistemppelin. Samassa paikalle tulee raivaustraktori, jonka rautakoura rouhaisee temppeliä, siitä katoaa iso osa. Ihmettelen, missä kamerani nyt on, tämä on tärkeää tallentaa. Tulee surku vanhaa temppeliä, joka hajotetaan. Jäljelle jäänyt osa näyttää yhä kauniilta, se nostetaan sellaisenaan kuljetuslavalle ja viedään jonnekin toiseen paikkaan.  

Aamulla mietin unta. Sen yhteys ajantasaiseen elämään on minulle aivan ilmeinen. Menneestä ajasta arpoutuu uneen vain buddhalaistemppeli, jonkalaisia näin viimeksi Kiinan matkallamme kaksikymmentä vuotta sitten. Tänään oli tärkeä nähdä tämä uni.  

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.