”Leppuuta, leppuuta hyvä ihmine ennenko hermot ratkiaa”, sanoisi äitimuori, jos eläisi. Eikä se leppuutus aina meinaa oikosenaan olemista. Usein parasta on antaa itsensä laskeutua olotilaan, jossa tapahtuu mikä tahansa rento askare tai liikehdintä, joka ei vaadi yhtäjaksoista ajatustyötä ja keskittymistä. Kuten vaikkapa päämäärätön kävely metsässä (ilman sauvoja) tai kaupungilla (ilman maksuvälineitä). Päämäärää jos kaipaa, sellaiseksi voi ottaa myös ennen näkemättömän kohteen tai kokeilemattoman idean. Eilen meillä leppuutettiin kiertelemällä lähiseuduilla katsastamassa keskustoihin koristetut joulukuuset. Oli sopivan pilvinen joulukuun iltapäivä, jossa valaistu kuusi näkyy kauniisti. Tulokset ovat nähtävissä alla. Tunnistatko paikkakunnat?  (klikkaa suuremmaksi)

Kuusi 1, kaupunki K

 

   

Kuusi 2, kulttuurikunta T

 

Kuusi 3, kaupunki J

Kuusi 4, kantakunta S

  • Eipä uskaltautunut kukaan arvailemaan Keski-Uudenmaan virallisia joulukuusia, jotka siis ovat numerojärjestyksessä: Kerava, Tuusula, Järvenpää, Sipoo. Voikohan kuusen ulkoisesta olemuksesta päätellä jotain kyseisistä paikkakunnista, mietin…

    Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 17. joulukuuta @ 11:25

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.