Mikkelinpäivä on kirkossamme perinteisesti ollut lasten ja enkelien päivä. Lapset tarvitsevatkin sekä maallista että taivaallista suojaa. Mutta myös nuori, aikuinen ja vanhus kokevat joskus turvattomuutta. Raamatussa on lukuisia kertomuksia enkeleistä, jotka käänteentekevällä hetkellä ovat tulleet ohjaamaan oikeaan suuntaan, varjelemaan vaarassa, välittämään viestiä Jumalalta tai tukemaan vaikealla hetkellä. Enkelit ovat vain rukoushuokauksen päässä meistä.

Pojanpoikani kysyi Vaarilassa yökylässä Mummelin iltalaulua kuunneltuaan: millainen on enkeli. Kerroin, että enkeli on Taivaallisen Isän lähettämä hyvä henkiolento, joka suojelee lapsia. Pojanpoika tahtoi tietää mikä on henkiolento. Kerroin, että se on näkymätön. Kysely jatkui: mistä sen sitten tietää, jos enkeli on suojelemassa, kun se ei näy. — Siitä, että tulee hyvä ja turvallinen olo, sanoin.  

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.