Vaari oli luvannut viedä Pikkuritarin (pian 4 v) kuuntelemaan orkesterikonserttia, jossa äitinsä ja isänsä soittivat. Kiehtovinta tietysti oli saada istua Vaarin autossa edessä (turvaistuimessa) matkalla. Mukaan oli pakattu myös askarrusta konserttia varten: piirustuslehtiö ja värikynät. Niitä tarvittiinkin, mutta väliajalla tarjottu mahdollisuus lähteä kotiin ei kelvannut, soitot piti kuunnella loppuun asti. Niinpä Mummelilla ja Murusella (1 v 4 kk) oli pitkästä aikaa tilaisuus tutustua toisiinsa kaikessa rauhassa kahdestaan sunnuntai-iltapäivän ja illan Vaarilassa.

Oh, mitä kaikkea tapahtuikin paitsi syömisiä, nenän niistämisiä ja vaipanvaihtoja pesuineen. Piilosia, pallosia, palikkahommia, pianonsoittoa, kirjojen lukemista sylikkäin, tanssimisia, hyllyjen ja laatikoiden tutkimisia, kiipeilyä sängyille, sohvalle, Vaarin tuoliin ja Mummelin valtaistuimelle. Koska päiväunet oli jo nukuttu, aikaa riitti vaikka mihin. Mummelista oli ehdottomasti ihaninta, kun Murunen lauloi. Hän lauloi leikkiessään, hän lauloi yhdessä Mummelin kanssa ja hän lauloi auliisti heti, kun Mummeli lausahti: no, miten Muru laulaa Mummelille. Ja se kuulosti ihanalta murunkieliseltä laululta, siitä erotti nuottikulkujakin.

– Olen saanut kaksi laulavaa lapsenlasta, ajatteli onnellisena Mummeli, itsekin laulavainen. 

 • Kyllä lapsenlapset ovat kuulemma parasta mitä lapset vanhemmilleen voivat antaa. Ei enää kasvatusvastuuta, ainoastaan rakastamista. Siksi en pidä lainkaan hyvänä ratkaisuna isovanhempien hoitopaikaksi valjastamista. Siis tuollaiset hetket kyllä, mutta että se olisi vakituinen hoitopaikka, vie lapselta jotain pois.

  Kommentin jätti Sari · tiistaina 25. syyskuuta @ 10:22

 • Laulavat lapsenlapset ovat ihania. Minullakin on sellaisia. Kainon kuulin laulavan ensimmäisen kerran yksivuotispäivillään sen jälkeen, kun hänelle oli laulettu paljon onnea vaan! Sain onneksi videolle sen ensimmäisen laulun.

  Kommentin jätti Obeesia · tiistaina 25. syyskuuta @ 11:11

 • Sari, meillä näitä ’herkutteluhetkiä’ lasten kanssa syntyy pääasiassa vanhempiensa konserttikalenterin mukaan, mutta arkihoito on päiväkodissa. Se tuntuu hyvältä järjestelyltä. Kasvatukseenkin joutuu puuttumaan, jos tilanne niin vaatii, mutta ohjeistus siihen tulee vanhemmiltaan.
  *
  Obeesia, hieno juttu, että sait ekan laulun videolle. Lauluilo on tarttuvaa ja karttuvaa!

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 26. syyskuuta @ 17:58

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.