Pissismummo hörähtelee ääneen Hesaria lukiessaan.

– Justiinsa niin, säähipiä se on ihmisellä herkimmillään heinäkuussa. On nimittäin kyse kalliisti lunastetun mökkiloman tai lomareissun tai minkä ikinä loman pilalle menosta. Piti päästä rinkka selässä romehtimaan pitkin tunturin kuvetta. Tai mustikkametsään könyämään nenä varvikossa. Tai lakkasuolle sääskien syötiksi.

– Ovat pulassa vääränlaisen sään takia mansikkaviljelmät ja perunapellot, kasvimaat ja kukat. Golfkenttä parskuu vettä ja kanalan katto vuotaa. Joki tulvii, eilen se vei jo saunan kuistin, toissapäivänä laiturin. Jonsei näin ni sitte niin, että kuivuuteen kuolee kaikki, mille ei jaksa kantaa vettä selkä väärällään. Ilmastointia ei ole tai se ei toimi. Kaupasta loppuivat jäähdyttimetkin jo männä kesänä.

– Äläpäs mitä. Toimittaja se täällä tietää, että jos on hellettä, liian on kuuma. Jos ei ole, kylmä kalistaa hampaita. Jos taas sataa, niin taas sataa. Jos on pitkä pouta, taaskaan ei sada. Ihme juttu, nimittäin, että milloinkaan ei ole hyvä. Vesiki on niin kalsaa, ettei uida tarkene – tai sitten se on niin lällynlämmintä, ettei uiminen mittään toinna.

– Juuei – ja mistäs me puhuttais, jos ei olis säätä ollenkaan. Sepä vasta innovatiivista oliski.  

 • Jos ei säästä niin omista tai läheisten vaivoista. Kun taas niin kolottaa ja ramustaa… no nyt ehkä poikkeuksellisesti myös eurosta.

  Kommentin jätti erakko · maanantaina 16. heinäkuuta @ 17:21

 • niinpä tosiaan, niissä sitä kanssa riittää kaluamista, vaivoissa, sekä euroalueen että omissa ja toisen. mutta eikös sää ole kummiski se ykkösaihe ylimalkaan, kun toisen kanssa satut nokakkain, siitä se alkaa ja siihen päättyy 😉

  Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 17. heinäkuuta @ 08:03

 • Vähissä on uutisaiheet tänäkin kesänä, kun joka kerta puhutaan vain säästä. Se tietyllä tavalla lietsoo ihmisten pahaa oloa, kun joka tuutista tupataan tietoa, että lomasäät ovat pielessä, kun sataa ja on kylmää. Viis keleistä, loma on aina lomaa! Itselläni alkaa maanantaina.

  Kommentin jätti Sari · tiistaina 17. heinäkuuta @ 12:00

 • Sari, lähdet oikealla asenteella, erinomattain hyvää lomaa satoi tai paistoi!
  toivottelee P.Mummo

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 18. heinäkuuta @ 11:15

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.