Viime viikko on mennyt aivastellen, niistellen ja pientä tautiin kuuluvaa lämmönnousua pitäen. Pöpö lienee tarttunut ystävänpäivän kemuista Pikkuritarin päiväkodissa. Olen joutunut luopumaan muutamasta sovitusta tapaamisesta ja kiinnostavasta menosta. Heti kun vointi alkaa kohentua tekee jo kovasti mieli ulos. Tänään!

Tähän aikaan vuodesta valitellaan yleisesti flunssan inhuutta. Kurjuuden maksimi tuntuu monella olevan siinä. Jos on jotain vieläkin kurjempaa kokenut, tietää, ettei elämä tähän kaadu. Kaksi viikkoa menee pian, kun vain malttaa olla riehumatta, että elimistö saa mahdollisuuden korjata häiriötilaa. Vaan mikäs meillä – sen sijaan pienten lasten vanhemmille perheessä kiertelevä tauti tuottaa monenmoista järjestelyä ja harmia ja oma jaksaminen on kovilla. 

Flunssan poteminen sopii hyvin paastonaikaan. Se rauhoittaa kummasti ja panee asioita tärkeysjärjestykseen. Viime vuoden koettelemusten jälkeen olen lääkityksineni tilanteessa, jossa aterioiden laatu ja ruokailuajat on tärkeä pitää säännöllisenä. Se merkitsee, ettei sillä rintamalla voi paastota. Voihan myös ajatella, ettei pääsiäisen iloa tarvitsekaan lunastaa. Pääsiäinen itsessään on kristitylle viesti siitä, että kaikki on jo sovitettu. Saa iloita!

 • Niin, nyt on levon aika, varsinkin jos pöpöt jylläävät. On hyvä antaa omalle keholle ja sielulle sen tarvitsema lepo ja rauha. Paranemisia kuitenkin!

  Kommentin jätti Marja Leena · maanantaina 27. helmikuuta @ 14:29

 • Kiitos, sinun toipumistiellesi myös toivon enkelisuojaa ja voimaa ylhäältä. Kevät tulee, se tulee kaikille meille. Pitäisi oikein kilpailla kevään merkkien havaitsemisessa! Tänään pilvet repeilivät ja taivas oli niin sininen.. ja vaikka huomenna sataa taas lunta, se sama taivas on pilvien takana.

  Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 27. helmikuuta @ 20:10

 • Erkki Lemisen eräs runo loppuu näin:

  ”Lähdin ostamaan taivasta,
  tarjosin hyviä töitä.

  Aivan niin,
  sanottiin,
  mutta kuka nyt lahjasta maksaa?”

  Kommentin jätti mm · sunnuntaina 4. maaliskuuta @ 18:00

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.