”Nykyinen yhteiskunta on entistä enemmän muuttumassa yhteiskunnaksi, jossa mahdollisimman monien palvelujen halutaan olevan saatavilla kaikkina päivinä kellon ympäri. Luullaan, että ympäri vuorokauden toimimisen kulttuuri vähentää kiirettä, koska ihmiset voivat työskennellä ja hoitaa asioita milloin tahansa, mutta en usko niin tapahtuvan.

Elämän rauhaa ja turvallisia rajoja on entistä vähemmän, koska rajat ovat pyyhkiytymässä olemattomiin. Lepo ja työ, pyhä ja arki ovat yhtä ja samaa aikaa. Tällä on vaikutusta sielun hyvinvoinnille, koska on entistä vaikeampaa luoda itselleen tila, jolloin pysähtyy, hiljentyy ja kuuntelee sielunsa tarpeita.”

*Kaija Maria Junkkari kirjassa Sielukas nainen (Kirjapaja 2012)

  • Minun mielestäni saisi kyllä olla niin, että kaupat menevät ajoissa illalla kiinni ja ovat suljettuna sunnuntait. En ymmärrä sellaista perheen yhteistä toimintaa,että lähdetään kauppakeskukseen kiertelemään. Ihan älytöntä! Myös ravintolat saisivat sulkea ovensa jo viimeistään kahdelta. Kyllä se riittää. Ihmisille pitää tehdä selväksi, että joskus on levättävä!

    Kommentin jätti Sari · tiistaina 21. helmikuuta @ 10:56

  • Sari, totta puhut. Liekö asiakkaiden toiveista vai kaupallisista intresseistä lähtenyt tämä alituinen myynti, mutta ainakin jokainen voi omalla kohdallaan toteuttaa toiminnan valikointia ja rytmitystä niin, että lepoaikaakin on. Minua surettaa kovin sunnuntain erilaisuuden katoaminen, kaikki päivät ’arkipäiväistyvät’ samanlaisiksi. Ajan ilmiöhän se on, mutta voisi toisinkin olla.

    Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 21. helmikuuta @ 20:16

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.