Naapurikaupungissa on iät ja ajat toiminut kansalaisopiston leffakerho, johon lähiseudultakin otetaan jäseniä. Koska oman kaupunkimme vastaavan kerhon kevätohjelmassa oli useita jo nähtyjä elokuvia, sain Toisenkin innostumaan liittymisestä naapureihin. Elokuvateatteri oli täpötäynnä, yli kaksisataa jäsentä paikalla ja tunnelma kuin koulun kevätjuhlassa. Alussa on lyhyt esittely filmistä. Ja katsojat keskittyvät tarinaan ilman eväspaperien rapistelua, niin että unohtuu aika ja paikka. 

The Kids are All Right (2010) otti kantaa sateenkaariperheen lasten oikeuteen tietää biologisesta isästään ja siihen mitä tiedosta voi seurata. Mikään palkintomagneetti elokuva ei ole, mutta riittävän hyvin tehty ja niin hyvää näyttelijäntyötä, että parituntinen vierähti täydellisesti filmiin keskittyen. Olimme jättäneet auton paikallisen ison kauppakeskuksen parkkihalliin, jossa oli kolmen tunnin paikkoja. Kauppakeskus vain oli napsahtanut kiinni sillä välin. Olisi kannattanut katsella vähän aukioloaikoja. No, ulos hallista pääsi vielä ajamaan, kun löysi sen ainoan oven, josta pääsi ensin sisään. Kotimatkalla ehti puida elokuvan herättämät fiilikset. Totesimme, että tämäntapaiset vakavissaan tehdyt, mutta kevyet tarinat vaikuttavat ihmisten asenteisiin myönteisemmin kuin pitkäpiimäiset poliittiset puheet.

Jumalista ja ihmisistä, vei pariksi tunniksi Marokon maisemiin. Elokuva oli todellisiin tapahtumiin pohjautuva ja kertoi Algerian 1990-luvun sisällissodan ajasta. Näkökulma oli katolisen luostarin seitsemän munkin, jotka olivat vuosia eläneet rauhallista rinnakkaiseloa kyläläisten kanssa, paikallista islaminuskoista väkeä parhaansa mukaan autellen. Islamistiterroristit ja armeijan sotilaat aiheuttivat hävitystä ja kauhua. Elokuva kertoi kauniisti munkkiveljestön sisäisen taistelun palaamisesta Ranskaan ja päätöksestä jäädä luostariin siviiliväen tueksi. Erityisen hieno kohtaus oli veljestön viimeiseksi jäänyt ateria Tsaikovskyn Joutsenlammen vaikuttavan  musiikin soidessa.     

Kolmetoista hyvin valikoitua leffaa tänä keväänä 26:lla eurolla. Ei huono sijoitus elokuvafriikille!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.