...ja muistakin, ettet jää sinne suustasi kiinni! Toisen varoitus on mitä aiheellisin, kun livahdan autosta Vapaaehtoistyön keskuksen ovelle ja sisään. Täältä ei äkkiä pääse, sillä aina sattuu paikalle joku tuttu, vaikka vain yhtä pikku asiaa kävisi toimittamassa.

Minulle vain useammin käy se kiinni jääminen korvista. Niin nytkin. Paperin vein ja saman tien vastaanottaja alkoi purkaa päällimmäisiä huoliaan. Oli varmaan istunut yksin pitkään koneensa ääressä ja ilahtui, kun tuli ihminen paikalle.

Jokaisella pitäisi olla joku, joka voi kuunnella. Ei ole terveellistä kantaa päivästä ja viikosta toiseen huolia ja murheita mielessään voimatta niitä huojentaa. On silti huomaavaista kysyä, onko toisella aikaa ja voimia juuri nyt.

Kun pääsimme jatkamaan matkaamme, Toinen huokasi, ei sanonut mitään. Minä jäin miettimään kuulemaani. Kunpa olisi ollut sillä kertaa vähän enemmän aikaa.

 • Miksi kuuntelijoita on vähän?
  Sopivissa ja sopimattomissa paikoissa lähimmäisellä on kerrottavaa. Ihan isojakin asioita ja se panee ajattelemaan, että kuulijoita on vähän. Suru, ilo, nälkä, huoli eri asioista ja pohjaton yksinäisyys.
  Sovitaan nyt, että meistä tulee kuuntelijoita, ainakin muutamille lähimmäisille.

  Kommentin jätti Pabloo · sunnuntaina 22. tammikuuta @ 10:54

 • Teitpä hyvän kysymyksen. Mahtaisiko yksi syy olla siinä, että ne omat asiat tuppaa olemaan päällimmäisenä ja joskus niin konkreettisesti painavina, että kuka tahansa tuttu sattuu kohdalle, on ihan pakko kertoa. Niin kävi minulle tas taannoin asemalla. Ihminen aloittikin juuri näin: on ihan pakko kertoa, kun sattui tuttu ihminen tähän …
  Voi myös olla, kuten sanoit, että niitä on vähän elämänpiirissä, joille voi puhua.
  Kaupunkimme kävelykadulle on seurakunnan toimesta perustettu katupappilaksi nimetty paikka. Siellä kuunnellaan. Ja aina kun olen poikennut, siellä myös istuu joku, jolla paljon asiaa.

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 22. tammikuuta @ 13:12

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.