”Miespolvet vaipuvat unholaan…” Ääneni värähti ja samalla hetkellä Toinenkin pyyhkäisi silmiään ihanasti valaistussa kirkossa laulaessamme. Kotiin palatessa puhuimme siitä, mikä kosketti. Ajattelin vanhaa pyhiinvaeltajan virttä, jonka kaiku soi sielusta sieluun. Nyt olemme suvuissamme jo sitä polvea, joka on seuraavaksi unholaan vaipuvien vuorossa eikä se tunnu pahalta.

”Muistojen takana

unohdus

ennen minua

minun jälkeeni

haaveiden ulottumattomissa

huomisten tuolla puolen”

Toivon sielua koskettavia hetkiä jouluunne blogiystävät. Jätämme kuluneen vuoden taakse kaikkineen ja raivaamme sieluumme uudelle tilaa!

*(Runositaatti Marja-Leena Toukosen runokirjasta Vuodet villiintyvät takanani)

 • Kaunis ja koskettava teksti, kiitos Ellinoora. Mekin olemme unholaan vaipuvien vuorossa ja niin on hyvä.

  Kommentin jätti Simpukka · perjantaina 23. joulukuuta @ 21:54

 • Joulurauhaa Simpukalle ja iloa askeliin ensi vuoden vaellukselle!

  Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 23. joulukuuta @ 23:59

 • Tuo sama tuli mieleen, kun eilen illalla kävelin hautausmaalla. Valoja oli kaikkialla, muttei kuitenkaan kaikkien haudalla. Otin yhden kynttilälyhdyn läheisteni haudalta ja vein sen Aune-Ystävän haudalle. Aunelle oli aina tärkeää muistaa omaisiaan. Miten monet kerrat yhdessä kävimmekään hänen kanssaan haudoilla sytyttämässä kynttilöitä. Sitten illalla kävin vielä oman kylän hautausmaalla ja sielläkin oli pimeitä hautoja. Kavoin taskustani viimeisen kynttilän ja sytytin sen ulkomailla asuvan ystävän äidin haudalle. Nyt sielläkin loistaa valo.

  Joulunvaloa Sinulle Ellinoora

  Kommentin jätti mehtäsielu · sunnuntaina 25. joulukuuta @ 19:10

 • Mehtäsielu-ystävä, näen Sinut sytyttelemässä valoja pimeille haudoille ja ajattelen, että enkelintöitä tekevät kaltaisesi ihmiset, joilla on surujen herkistämä suuri sydän.
  Appivanhempieni hauta on kaukana, emme tiedä onko siellä yhtään valoa, mutta kotona ja oman kirkon ’varapaikalla’ kynttilä palaa.
  Veli lähettää aina kuvan kännykkääni sytytettyään kynttilät omasta sekä siskonsa puolesta äidin ja isän haudalle. Se tuntuu hyvältä.

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 25. joulukuuta @ 21:17

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.