Sain kirjeen aluesairaalan jonohoitajalta. Siinä oli ilmoitus kardioversioajankohdasta, valmistautumis- ja jälkitarkkailuohjeistus. Olinkin jo miettinyt ehtiikö se ennen joulua ja mitä se vaikuttaa joulunviettoomme.

Seuraavan päivän posti toi taas kirjeen sairaalasta. Kardiologi siinä murehti, että toimenpide on lykkääntynyt näin pitkälle. Hän kun oli pannut sen ohjelmaan jo kesällä. Pitkittyminen lisää epäonnistumisen riskiä.

Tämän viikon INR-arvoni olikin sitten laskenut liikaa. Sairaalan jonohoitaja, joka vahtii arvoa kuin haukka, soitti, että toimenpide siirtyy eteen päin vähintään kolme viikkoa. Ei voi tehdä toimenpidettä, jos arvo on vaikka kymmenyksenkin alle minimin. Hyvää joulua.

Kismittää. Taas odotellaan. Olin ottanut marevanit tk-lääkärin määrämän annostuksen mukaan. Tänään sitten tinkasin hoitajan kanssa tämän viikon annostuksista, ne oli määrätty samaksi kuin viimeksi. Lopulta hän sanoi, että voin ottaa yhden puolikkaan ylimääräistä hänen luvallaan.  

Eteisvärinä eli flimmeri ei ole sinänsä vaarallinen eikä ihan vaaratonkaan. Jos se jää kaveriksi jo näillä kymmenillä, voi olla tiedossa ongelmia myöhemmin. Rytminsiirtokaan ei ole iso juttu, ellei tule komplikaatioita. Ja komplikaatioiden estämiseksi verta ohennetaan Marevanilla. Kärsivällisyyttä etsin taas. 

  • KÄRSIVÄLLISYYTTÄ! Minusta tuntuu vaikealta nielaista näitä toistuvia siirtoja, joita kuulee tuttavapiiristä liian usein.
    Mietin, mikä saa ihmisen jaksamaan tätä rulettia. Ellinoora on Sinut itsensä kanssa ja osaa sijoittaa asiat kohdalleen. Ei pidä surra asioita, joita ei voi muuttaa. Haluaisin sanoa jtain myötätuntoista, mutta en osaa muotoilla sanoiksi. Lämmintä, lohduttavaa ja kuorruttaisin adventin ja joulun valolla kaikelle kansalle. Siis Sinulle ja minulle, kaikille.

    Kommentin jätti Pabloo · keskiviikkona 14. joulukuuta @ 19:22

  • Niinpä, Pabloo, tuntuu tässä yhteydessä, että kärsivällisyyttä saa opetella aina vain. Hetkellisen tuskaantumisen jälkeen saan sanottua itselleni, kuten sinäkin totesit: ei kannata surra, kun ei tälle mitään voi. Ainakin sappirumba on jo ohi ja vointi siltä osin OK.

    Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 14. joulukuuta @ 19:35

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.